ANA BRNABIĆ: Računajte na moju ostavku, Vučić kaže da su izvesni prevremeni izbori

Obavezno pročitajte

„Računajte na moju ostavku, imate je na stolu, to otvara prostor za tehničke razgovore, razgovarala sam sa Milošem Vučevićem, smatram da su izlaz iz krize parlamentarni izbori do kraja godine, ostavljam predsedniku da donese takvu odluku“, rekla je premijerka Ana Brnabić. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručuje da je sada jasno da ćemo imati prevremene parlamentarne izbore.

„Kao predsednica Vlade rekla sam javnosti, u svakom trenutku sam spremna da podnesem ostavku, najveća mi je čast što obavljam dužnost, najveća sreća da sam imala priliku da radim za svoju zemlju“, rekla je Ana Brnabić.

- Advertisement -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da će nastaviti „da čekaju neke ljude da dođu da razgovaraju“.

„Ali nam je jasno da se oni nadaju nekim drugim stvarima, koje se nikada neće dogoditi. Nasilja je bilo previše za ovu zemlju od 1990-ih godina pa naovamo. Mi ćemo da nastavimo da čekamo te koji će pokazati malo odgovornosti i verujem da ćemo ipak pronaći sagovornike u onima koji bi trebalo da pokažu veću ozbiljnost. Ako ne, idemo na izbore. Ovo što je Ana rekla, idemo na ubrzano raspuštanje Narodne skupštine, ona podnosi ostavku, kao predsednik Republike imam obavezu da ponudim nekom drugom u narednih 30 dana ponudim mandat za formiranje Narodne skupštine. Ako se ispostavi da niko drugi nema većinu, pošto ukoliko Ana Brnabić podnese ostavku, SNS neće želeti novi mandat… dakle, ukoliko se to dogodi, ostaju nam ustavni rokovi od 45 do 60 dana za održavanja novih izbora“, rekao je Vučić.

On je dodao kako su „spremni da se oko datuma izbora i toga da li da budu održani u isto vreme kada i neki drugi“ dogovore, ali da to nije pitanje nečije partijske volje.

„To nije pitanje nečije partijske volje, već razgovora svih političkih činilaca, ali svakako ne mesto gde će manjina nadjačati većinu. Ali će se i većina truditi da bude poštena, ozbilja i da da sve od sebe da napravi neku vrstu tehničkog dogovora sa predstavnicima manjine“, rekao je Vučić.

Sada je jasno da ćemo imati prevremene parlamentarne izbore, kazao je predsednik Srbije i ponovio da prelazne Vlade neće biti.

Brnabić je rekla da ne misli da je sve što su radili bilo savršeno, da su neke odluke morale da se donose u kratkom roku, ali misli da su rezultati „neupitni, jasni i da Srbija nije nikada na ovaj način napredovala“.

„Jedan od mojih legata je elektronska uprava, kada sam postala ministarka za državnu upravu, čak i matične knjige smo imali u papirnom obliku. Digitalizacija u koju je tada verovao jedino vučić, od političara retko ko, od političara u opoziciji niko. Nije bilo sve savršeno, ali smo dali sve od sebe i mislim da imamo rezultate kojima svako od nas i od naših građana može da se ponosi“, rekla je ona.

Kako je naglasila, monstruzni zločini koji su se dogodili su nas šokirali, pogodili i duboko promenili.

„Mislim da ova zemlja i svako od nas pojedinačno nakon takvih tragedija nikada neće biti isti. Želim još jednom da izrazim najdublje saučešće porodicama. Kao Vlada trudili smo se da zajedno sa predsednikom, kao što uvek radimo, odmah smo usvojili određene mere kako bi naša zemlja bila bezbednija, kako bi dugorčno uspostavili bezbednije društvo“, rekla je.

SourceN1

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vučić: Srbija je jedna od retkih koja sme da kaže istinu, male zemlje srećne što je neko smeo da to da izgovori

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, nakon govora pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija, da je Srbija jedna od...

Još priča na sličnu temu

%d bloggers like this: