ANA BRNABIĆ POSLANICIMA BUNDESTAGA: Neophodno da Priština formira ZSO

Obavezno pročitajte

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se sa delegacijom Parlamentarne grupe nemačkog Bundestaga za Jugoistočnu Evropu sa kojima je razgovarala o bilateralnim odnosima, evropskom putu Srbije, regionalnoj saradnji i dijalogu Beograda i Prištine, saopšteno je iz vlade.

Premijerka je istakla da Srbija posebnu pažnju pridaje unapređenju bilateralnih odnosa sa Nemačkom, kao vodećim privrednim partnerom Srbije i zemljom čije kompanije zapošljavaju više od 80.000 radnika.

- Advertisement -

Predsednica Vlade je naglasila da je prioritet Srbije očuvanje mira, stabilnosti i bezbednosti, kao i da je ključni spoljnopolitički cilj punopravnopravno članstvo u EU. Premijerka je ujedno sagovornike informisala o nedavno završenom procesu reforme pravosuđa u Srbiji, navodi se u saopštenju.

„Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, premijerka Brnabić je ukazala na neophodnost implementiranja Briselskog sporazuma i obavezu formiranja Zajednice srpskih opština, a na koju se čeka 10 godina. Takođe, podvukla je kontinuiranu spremnost Beograda za nastavak razgovora o normalizaciji odnosa sa Prištinom“, dodaje se.

Članovi delegacije Parlamentarne grupe Bundestaga za Jugoistočnu Evropu su izneli su svoja viđenja bilateralnih odnosa između dve zemlje i situacije u regionu, kako se navodi.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Kina i Rusija brane međunarodni poredak

Kineski lider je poručio da će njegova poseta biti „putovanje prijateljstva, saradnje i mira”, dok je ruski predsednik rekao...

Još priča na sličnu temu