ANA BRNABIĆ: Policija i Vojska Srbije nikada nisu bile jače

Obavezno pročitajte

Predsednica Vlade Srbije je na more nebuloznih izjava narodnog poslanika Strahinje Erca iz stranke Zavetnici imala potrebu da reaguje. Pored toga što je poslanik napao akciju dobrovoljne predaje oružja I okarakterisao kao razoružavanje zemlje i da nam tu akciju plaćaju stranci, rekao je da država radi na razoružavanju seljaka, učitelja, roditelja… 

„Čini mi se da vi uopšte niste razumeli poentu onoga što radimo. Niti ste shvatili šta država radi. Dakle, ne razoružavamo mi Srbiju na način da je slabimo, mi vojsku naoružavamo i mnogi nam spočitavaju baš od vaših sa kojima ste želeli da budete u koaliciji nakon poslednjih izbora, oni nam spočitavaju što previše ulažemo u vojsku, što previse ulažemo u bezbednosni sistem, što previse ulažemo u MUP… Želim da kažem da vojska Srbije nikada nije bila jača, nije bila ni približno jaka kao što je danas.

- Advertisement -

MUP nikada nije bilo jači i nikada nije bilo bolje opremljen nego što je danas, nije imalo jasan plan kako to dalje da jačamo. To je sve rezultat što smo duboko i iskreno posvećeni vojnoj neutratralnosti i mi želimo sami u skladu sa željama našeg naroda da branimo našu zemlju, ali da to rade obučeni, opremljeni, stručni ljudi, profesionalci ili oni koji se obučavaju za to, pa u skladu sa tim ulažemo i još više u obrazovni sistem bezbednosnih službi. Ali, građani da budu što više naoružani nema baš nikakvog smisla za jednu bezbednu i stabilnu državu. Zato ulažemo u vojsku i u policiju”.

Ona je navela da je ovde od nekih njegovih koalicionih partnera čula da umesto što se obučava dodatnih 5.000 specijalnih jedinica, što je projekat koji je inicirao predsednik Aleksandar Vučić i izuzetno važan, da umesto toga treba da usmeri se na neki drugi sektor u okviru javne uprave. 

Da ne treba da se zapošljava još 1.200 policajaca da dodatno budu školski policajci da pomognu obezbeđivanju škola. Oni su naveli da to znači da se ojačava represivni aparat, preko svake mere. “Dakle ne može biti i jedno i drugo, a to su vaši koalicioni partneri, nisu naši. Vaše političke opcije su ti ljudi koji su to pričali. Ja iz najbolje namere želim da vam objasnim da ne biste obmanjivali ljude, ne razoružavamo mi Srbiju. Mi naoružavamo našu vojsku, naše bezbednosne snage, MUP.

Bezbednosne snage od vojske do policije nikada nisu bile jače i planiramo dodatno u njih da uložimo i time se ponosimo. Vi kada kažete, razoružali ste seljaka, učitelja i roditelja, ja moram da vas pitam: Zašto učitelj treba da bude naoružan?! Zašto roditelj treba da bude naoružan?! Pa direktno time ugrožava svoje dete. Svoju porodicu. Ja vas molim da ne širite takve neistine, to je neodgovorna politika. Hajde naoružajte svakog građanina do zuba, pa šta bude biće, neodgovorno je to i nije u redu. Hajde da vodimo na ovoj sednici makar svi zajedno još jednom apelujem na sve, odgovornu politiku. A naša vojska, naša policija, nikada nisu bile jače I spremnije, I nikada nisu bile snažnije!

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vučić otkrio o čemu je razgovarao sa Zelenskim

Imao sam kratak i korektan razgovor sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, jer zašto da ne pružim ruku čoveku koji...

Još priča na sličnu temu