ANA BRNABIĆ: Neki će poverovati da je Vučiću život ugrožen tek ako ga ubiju

Obavezno pročitajte

Aleksandar Vučić uspeo nemoguće sa zemljama koje su tvorci tzv. Kosova-

Predsednica Vlada Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da sve što smo videli prošle nedelje na protestima ispred Predsedništva Srbije nema nikakve veze sa KiM već sa destabilizacijom Srbije.

- Advertisement -

„Ovaj čovek koga smo uhvatili sa karabinom sa optičkim nišanom je priznao da je išao da puca na Predsedništvo i da su hteli da idu do kraja, da nasilno smene legitimno izabranu vlast, da preuzmu vlast u Srbiji. Jedino je važno da se oslabi ili ukloni Vučić da bi se oslabila i destabilizovala Srbija u ovom trenutku. To je logika ako je cena da oslabimo ili ubijemo Aleksandra Vučića, ako uz to oslabimo i Srbiju, to je prihvatljiva cena”, rekla je premijerka na TV Pink.

Osvrćući se na izjave pojedinih opozicionih političara, koji su izrazili sumnju u istinitost navoda o pripremama atentata na predsednika Vučića, Brnabić je rekla da tu nema kraja, da je to dovedeno da apsurda i da „će oni u to poverovati jedino ako Vučić bude ubijen”.

„Čovek koji sebe smatra odgovornim i ozbiljnim može da kaže da smatra da je Aleksandar Vučcić napravio napad sam na sebe u Srebenrenici. Upozoravale su ga sve svetske službe da se nešto sprema, ali on je hteo da ide jer je smatrao da je to njegova dužnost i da su važni odnosi sa BIH. Ali onda tamo povede ljude, koje organizuje, da im kamenice i onda u jednom trenutku, pred očima međunarodne zajednice, im kaže krenite. Jel razumete kakav je to apsurd”, upitala je premijerka.

Ona tvrdi da se sve teorije takvih političara svode na to da je dokaz to što je živ.

„To je dokaz da na Aleksandra Vučića nisu bili planirani atentati. Dakle, nismo mi kao država uspleli da ga zaštitimo, nego je to dokaz da se to nije ni desilo. Jedino će poverovati da mu je život u opasnosti, a jeste, ako ga ubiju”, poručila je premijerka.

Ona ističe da su i evropske službe bezbednosti Srbiji slale podatke o mogućim atentatima na Aleksandra Vučića i od njih nikada niste čuli demanti za to.

„Svedok saradnik na suđenju organizovanoj kriminalnoj grupi je rekao da je Zvicer bio spreman da plati pet miliona evra”, rekla je Brnabić.

„Pametna i mudra politika – to ne može mnogo ljudi, ali može Aleksandar Vučić. Aleksandar Vučić je uspeo nemoguće, a to je da ima zemlje koje su rodile nezavisno Kosovo, a danas kažu dosta nam je ovoga i pozivaju se na Srbiju kao konstruktivnog partnera”, rekla je Brnabić gostujući na TV Pink.

Kako je rekla, to nije palo sa neba, već je Aleksandar Vučić pre 10 godina osmislio koncept Zajednice srpkih opština i ugradio ga u Briselski sporazum.

Znao je da ćemo se mi u nekom trenutku za 10 godina držati tog koncepta , da će doći trenutak kada će to biti na stolu i da ćemo mi reći to je u redu, mi smo to raščistili, a sada da vidimo da Priština uradi svoje. Znali smo da će to biti kamen spoticanja i da će to biti naša snaga i sigurnost i bezbednost Srba na KiM i da će Priština teško to ispuniti“, rekla je premijerka.

Dodala je da je bilo izuzetno važno što je Vučić bio u Minhenu.

„Imao je čitav niz sastanaka sa predsenikom Makronom, kancelarom Šolcom, ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Kleverlijem, Micotakisom, Boreljom, Lajčakom i drugima i mislim da je odradio dobar posao za Srbiju“, rekla je premijerka.

Kako tvrdi, Aleksandar Vučić je čovek sa vizijom i 10 godina je radio na tome.

„Mislim da ni u jednom trenutku od 2012. kada je pobedio na izborima nije mislio da sa zemljama koje su promoteri kosovske nezavisnosti, kao što su SAD i Nemačka, može to da promeni, ali je gradio odnose na drugi način, privlačenjem investicija i postavljanjem Srbije kao kredibilnog partnera, kao zemlje u koju možete da se uzdate, zemlje koja sme da kaže ne, ali koja kada kaže da, to i uradi, ma koliko to teško bilo”, poručila je Brnabić.

Ona je istakla da je prirodno da imate dobre odnose, ma koliko se politički ne slagali sa zemljom koja je najveći strani investitor u vašoj zemlji i čije kompanije zapošljavaju više od 80.000 ljudi.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Milioni na protestima u Francuskoj, privedeno 80 osoba, povređena 123 policajca

PARIZ – U Francuskoj su danas na protestima zbog reforme penzija povređena 123 policajca i žandarma i privedeno je više...

Još priča na sličnu temu