ANA BRNABIĆ: Nedvosmisleno je da će ZSO morati da se formira

Obavezno pročitajte

NOVI SAD – Čini mi se da je sada, posle razgovora u Ohridu, nedvosmisleno da će Zajednica srpskih opština na Kosovu i Metohiji morati da bude formirana i da je to prva tačka svih daljih implementacionih sporazuma, te da je potpuno jasno da će to morati da se uradi u skladu sa sporazumima potpisanim 2013. i 2015. godine, rekla je danas predsednica Vlade Ana Brnabić.

Premijerka je u intervjuu za Tanjug na putu od Beograda do Novog Sada u vozu „Soko”, čija se godišnjica prvog putovanja danas svečano obeležava, rekla da će formiranje takve ZSO biti  rezultat rada, napora i borbe predsednika Srbije  Aleksandra Vučića i pre 10 godina i tokom protekle decenije kao i danas.

- Advertisement -

„Predsednik će se uskoro obratiti građanima i reći šta se dešavalo juče i ja ne bih dodatno govorila o tome. On će to najbolje obrazložiti, a ja želim da mu zahvalim od sveg srca na tome što vodi teške razgovore i ne ustukne ni korak i bori se da nam obezbedi mir i stabilnost i da mi kao Vlada možemo da radimo na podizanju kvaliteta života građana”, rekla je Brnabićeva.

Posebno je istakla da je predsednik Vučić bio direktan i da nije okolišao da kaže šta su naše crvene linije.

Brnabićeva je naglasila da su mir i stabilnost neophodni i za završetak započetih infrastrukturnih projekata, jer bez dugoročnog mira i stabilnosti ne možemo da napredujemo i privlačimo investicije.

„Sve se ovo finansira iz budžeta Srbije i ako neko da kredit, on mora da se vrati, a grantovi poput onog koji smo dobili od Evropske unije za deonicu do Niša se ne dobijaju tako lako. Prema tome, neophodne su nam investicije i nova radna mesta da bi mogli da gradimo”, rekla je premijerka, uz ocenu da nam je svaki dan mira veliki kao život.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

MIROLjUB MILANOV KONTROVERZNI UČESNIK EMISIJE „PROVODADžIJA“ NA METI FEHLINGERA I STOJKOVIĆA

Nakon skandaloznih internet objava funkcionera EU Gunter Fehlingera (Gunther Fehlinger), našoj redakciji je obratio Miroljub Milanov iz Niša, koji...

Još priča na sličnu temu