ANA BRNABIĆ: Nastavićemo da ulažemo u srpski narod u Hrvatskoj

Obavezno pročitajte

Premijerka Srbije podsetila je da je važan i razlog njenog današnjeg dolaska u Zagreb, Skupština SNV koja će biti vetar u leđa srpskom narodu i olakšati im život.

„Mi ćemo kao Srbija nastaviti da ulažemo u srpski narod, od 2016. uložili smo više od šest miliona evra za srpsku zajednicu u Hrvatskoj preko SNV, pa dodatnih 2,5 miliona nakon zemljotresa, a imamo i dodatnu stalnu podršku SPC u Hrvatskoj“, rekla je Brnabićeva i naglasila da se nada da Srbi u Hrvatskoj osećaju takav odnos Srbije i da im on znači.

- Advertisement -

Dodala je i da joj je bila veliki čast da se obrati sa Skupštine SNV.

„Ovo je godina u kojom smo dosta uradili na otvaranju kanala komunikacije, na redovnim sastancima, i na tome dugujemo veliku zhavalnost ministru Tomislavu Žigmanovu i Miloradu Pupovcu“, rekla je Brnabićeva.

Dodala je da je to ono iza čega stoji u Srbiji zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, koji je, kako je podsetila, rekao da „treba da damo sve od sebe da uspostavimo bolju kominikaciju sa Hrvatskom“, jer stabilnost u ovom regionu zavisi od dobrih odnosa Beograda i Zagreba.

Premijerka Ana Brnabić istakla je da pitanje nestalih najviše opterećuje odnose Srbije i Hrvatske. Poručila je da je Srbija u potpunosti otvorena da se to pitanje reši i zatvori, ali da to pitanje nije lako rešivo za političare s obe strane. Naglasila je da je s hrvatskim kolegom Andrejem Plenkovićem imala konkretan i dobar sastanak na sve teme i istakla da stabilnost u ovom regionu zavisi od dobrih odnosa Beograda i Zagreba.

Ana Brnabić je izjavila je za hrvatske medije da joj je drago što u ovoj godini ima određenih pomaka po pitanju nestalih.

„Imali smo i komisiju nadležnih tela dve države koja su se srela i razgovarala u januaru ove godine i određene konkretne aktivnosti u martu ove godine. To je ono što i nas opterećuje“, rekla je Brnabićeva posle Skupštine Srpskog nacionalnog vijeća.

„Postoje u Republici Hrvatskoj u mrtvačnicama, u Zagrebu, Rijeci, Osjeku, ostaci 878 neidentifikovanih osoba. Srbija je zaista u potpunosti otvorena da sve ono što imamo u tom smislu kao otvorena pitanja rešimo, zatvorimo“,  poručila je premijerka.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Đukanović upoznao Vučića na stadionu: On i njegov brat su se žestoko tukli sa grupom navijača

Vladimir Đukanović, poslanik iz redova vladajuće Srpske napredne stranke, otkrio je na koji način se upoznao sa predsednikom države...

Još priča na sličnu temu