ANA BRNABIĆ: Kurti nas je doveo na ivicu rata, blizu smo odluke da vratimo vojsku na Kosovo i Metohiju

Obavezno pročitajte

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, koja ispraća na aerodromu „Nikola Tesla“ prvi let na novoj avionskoj liniji između Beograda i Tjenđina, oglasila se i povodom situacije na Kosovu i Metohiji.

„Danas imate ovakav dan, prelep dan, nešto na čemu smo radili duže od dve godine, uvođenje direktnog leta našeg prevoznika sa Pekingom. I imate situaciju da vas neko u Prištini vrati ne u 19., nego u 18. vek. Imamo investitore, radna mesta, sve više mladih koji se vraćaju iz dijaspore, i to da vas stalno neko vraća u 18. vek“, kaže Brnabić.

- Advertisement -

Kako navodi, potezi premijer privremenih institucija u Prištini, ugrozili su bezbednost i Srba i Albanaca.

„Sve što je Kurti radio, opasnost je, ne samo za Srbe, već i za Albance, za čitavu Evropu i da to jeste politika 19. veka. Kurti nas je sve doveo na samu ivicu rata. Nije to uradio sam“, poručila je Brnabić.

Premijerka je ukazala na ignorantsko ponašanje zemalja EU.

„Imate Kfor i Euleks, koji ne rade svoj posao, ni prema Kumanoskom sporazumu. Oni ne štite Srbe ni južno ni severno od Ibra. Svakodnevno gledamo kršenje i Kumanovskog i Briselskog sporazuma. Verujem da će već danas predsednik Vučić dati više informacija o tome. Blizu smo odluke da prema 1244 zatražimo povratak naših snaga na KiM. Zato što su Srbi tamo fizički životno ugroženi. Uključujući i decu u vrtićima. Kurti rizikuje živote i Srba i Albanaca i svi gromoglasno ćute. Meni je to neverovatno. Mi imamo pravo i svu nameru da se određeni broj naših trupa. Mi imamo mnogo toga da izgubimo, Kurti nema ništa. Nema ni jednog investitora koji može da mu ode. Nezaposlenost je na instorijskom maksimumu“, rekla je Brnabić.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

DF USTUPIO 140 BILBORDA JAKOVU MILATOVIĆU: Da pobjedimo Đukanovića, glasamo za Jakova!

Predsednički kandidat Pokreta Evropa sad, Jakov Milatović, dobio je otvorenu podršku od strane velikog broja političkih organizacija i dojučerašnjih...

Još priča na sličnu temu