20.7 C
Belgrade
četvrtak, 6 oktobra, 2022

ANA BRNABIĆ: Jedina sam osoba diskriminisana od obe zajednice, ja se nisam udala

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas na konferenciji o ljudskim pravima u okviru manifestacije „Evroprajd 2022“ da je „dobro da se razgovara“ i da je „verovatno jedina osoba koja je diskriminisana od obe zajednice“. Više desetina LGBT aktivista zvižducima je dočekalo premijerku Brnabić u beogradskom Domu omladine na tu konferenciju.

„Mislim da je dobro da razgovaramo i ne mislim da je ovo dijalog i verovatno sam jedina osoba koja je diskriminisana od obe zajednice i prva političarka u ovoj zemlji i regionu koja se nije uplašila i nije me bilo sramota da budem LGBT. Ovo je  moja borba“, kazala je.

- Advertisement -

Aktivisti su u sali u kojoj se održava konferencija, uzvikivali „Hoćemo Prajd“, „Prajd je protest“, „Hoćemo naša ljudska prava“ i zviždali joj.

„Dajem sve od sebe, ja sam povećala vidljivost zajednice i ako se bar jedna osoba oseća bolje. Ja pomeram granice za bar jedan metar, učinite i vi isto i svima će biti isto, prestanite da kritikujete. Ja sam sebi dala nijedno drugo pravo od onog što i vi imate i to nije mnogo prava, slažem se. Ja se nisam udala“, kazala je Brnabić.

Na povike „Šetamo u subotu“, ona je rekla: „Ne može vas niko sprečiti jer je to osnovno ljudsko pravo“.

- Advertisement -

„Ne bismo bili ovde danas da ja nisam potpisala pismo podrške. Vi ne biste imali Prajd kao što imate od 2014. od vremena kada je stranka kojoj ja pripadam obezbedila to u Beogradu i Srbiji. Mi ovde pomeramo granice jer ovo je prvi Evroprajd u Jugoistočnoj Evropi“, dodala je.

Aktivisti su joj dobacili „Ali tvoja policija ga je zabranila“.

„Moram da kažem iskreno – ja jesam zadovoljna jer je Beograd izabran da razgovaramo o ovim problemima“, navela je Brnabić.

- Advertisement -
SourceN1
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti