-2.2 C
Belgrade
sreda, 26 januara, 2022

ANA BRNABIĆ: Jako me je zabrinuo Đoković, spavala sam sa telefonom pored glave!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Kako je Brnabić danas rekla, to joj je obećano kako se o Đokoviću ne bi čulo iz medijskih poluinformacija i dezinformacija, i dodala je da je noć provela spavajući sa telefonom pored glave.

Bilo mi je važno da lično iskažem zabrinutost. Ponudila sam usluge Vlade Srbije ako postoji bilo šta što možemo da uradimo. Dogovorili smo se da se čujemo narednih dana“, rekla je premijerka za TV Hepi i istakla da je o razgovoru, vođenom u ponedeljak uveče, obavestila predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Đokovićevu porodicu.

Ona je ukazala da, nažalost, neizvesnost još traje, ali da misli da su, što vreme više prolazi, veće šanse da Đoković ostane u Australiji. „Mi činimo sve što možemo. Ja se nadam da će sve proći okej. Videćemo dalje„, rekla je Brnabić.  

- Advertisement -

Podsetimo da je ranije iz Vlade Srbije saopašteno da je Brnabić od Morisona zatražila da najbolji teniser sveta ima fer tretman australijskih vlasti, kao i da se poštuju sva njegova prava, saopšteno je iz vlade. „Predsednica Vlade je apostrofirala da je Republika Srbija u potpunosti spremna da pruži sve garancije Australiji, ukoliko su one potrebne„, navedeno je u saopštenju. 

Kako se dodaje, ona je u telefonskom razgovoru sa australijskim premijerom razmenila sve informacije, a posebno je istakla važnost uslova za treniranje i fizičku pripremu za predstojeće takmičenje, s obzirom da Novaku Đokoviću prethodnih dana nije bilo dozvoljeno da trenira, a turnir u Melburnu počinje ovog vikenda. Brnabić je takođe, kako se navodi, zamolila Morisona da budu u direktnom kontaktu u narednim danima i da sve informacije vlade Srbije i Australije razmenjuju direktno. 

Premijer Morison je ovaj predlog prihvatio, a postignut je i dogovor da dva premijera razgovaraju ponovo u narednim danima. Brnabić je zamolila svog australijskog kolegu da učini sve što je u njegovoj moći kako bi Novak Đoković imao ljudski i dostojanstven tretman u Australiji, sve vreme trajanja njegovog boravka„, navedeno je u saopštenju. 

- Advertisement -

Novaku Đokoviću sud u Australiji juče je odobrio ulazak u tu zemlju, posle višednevnog boravka u centru za imigrante.

- Advertisement -
Source021
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti