NAROD ĆE IH JURITI PO ULICAMA: Ana Brnabić i Zorana Mihajlović opljačkali državu za 70 miliona evra! (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je danas da je ta stranka podnela krivične prijave protiv dvojica vlasnika Milenijum tima, kao i premijerke Srbije Ane Brnabić i ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja u vezi izgradnje gasovoda od Beograda do Loznice.

Jeremić je na konferenciji za novinare rekao da je taj posao vredan skoro 75 miliona evra i da je protiv vlasnika Milenijum tima Stojana Vujka i Ivana Bošnjaka, takođe podneta krivična prijava Tužilaštvu za organizovani kriminal.

On je rekao da je Narodna stranka informacije o svemu u vezi izgradnje tog gasovod dobila od ljudi iz struktura vlasti, kojima je, kako je ocenio, verovatno prekipelo da gledaju šta se radi.

- Advertisement -

Prema Jeremićevim rečima, odluka o sprovodjenju javne nabavke je od 4. juna 2021. i Zaključak Vlade Srbije od 8. aprila, vezani za izgradnju tog gasovda, nisu dostupni „u javnom domenu“. „Posao se donosi u potpunoj tajnosti, kroz tajnu odluku Vlade“, rekao je predsednik Narodne stranke.

On je zapitao Brnabićevu i Mihajovićevu koja je prethodno saopštila da u Srbiji nije moguće graditi tajne gasovode, zašto onda te odluke nisu javno dostupne.

Jeremić je zapitao i zašto nije bio raspisan tender za izgradnju tog gasovoda na kome bi se možda javile i neke regionalne ili medjunardne kompanije.

On je podsetio da je Milenijum tim ranije podneo osam tužbi protiv Narodne stranke i njenih predstavnika, svaku od visini od 100.000 evra, i rekao da očekuje da će ta firma nastaviti s tom praksom.

Jeremić je naveo i da Narodna stranka ima još dokumenata o poslovanju te firme, pljački Brnabićeve i Mihajlovićeve i da će ih analizirati do septembra.

U krivičnoj prijavi Narodne stranke, dostavljenoj novinarima je navedeno i da su Brnabić i Mihajlović, „u periodu od 8. aprila do 4. juna, iskorišćavanjem službenog položaja, doneli Zaključak Vlade Srbije, koji su prikrili od javnosti i koji nije objavljen u Službenom glasniku“.

Navedeno je i da su naložili JP Srbijagas da u postupku javne nabavke radova za izgradnju gasovoda Beograd Loznica Valjevo „tu nabavku sprovede mimo procedure Zakona o javnim nabavkama, odnosno bez upućivanja javnog poziva.

Dodaje se da su time „sprovođenje javne nabavke prikrili od javnosti i onemogućili učešće zainteresovanim licima, a po prethodno postignutom dogovoru sa Vujkom i Bošnjakom“.

10 COMMENTS

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vučić: Inflacija do kraja godine 8 odsto, sada je 11,5

Govoreći na RTS-u o inflaciji, Vučić je rekao da ćemo završiti godinu na 8 posto, sada je 11,5 odsto,...

Još priča na sličnu temu