21.4 C
Belgrade
utorak, 16 avgusta, 2022

NAROD ĆE IH JURITI PO ULICAMA: Ana Brnabić i Zorana Mihajlović opljačkali državu za 70 miliona evra! (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je danas da je ta stranka podnela krivične prijave protiv dvojica vlasnika Milenijum tima, kao i premijerke Srbije Ane Brnabić i ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja u vezi izgradnje gasovoda od Beograda do Loznice.

Jeremić je na konferenciji za novinare rekao da je taj posao vredan skoro 75 miliona evra i da je protiv vlasnika Milenijum tima Stojana Vujka i Ivana Bošnjaka, takođe podneta krivična prijava Tužilaštvu za organizovani kriminal.

On je rekao da je Narodna stranka informacije o svemu u vezi izgradnje tog gasovod dobila od ljudi iz struktura vlasti, kojima je, kako je ocenio, verovatno prekipelo da gledaju šta se radi.

- Advertisement -

Prema Jeremićevim rečima, odluka o sprovodjenju javne nabavke je od 4. juna 2021. i Zaključak Vlade Srbije od 8. aprila, vezani za izgradnju tog gasovda, nisu dostupni „u javnom domenu“. „Posao se donosi u potpunoj tajnosti, kroz tajnu odluku Vlade“, rekao je predsednik Narodne stranke.

On je zapitao Brnabićevu i Mihajovićevu koja je prethodno saopštila da u Srbiji nije moguće graditi tajne gasovode, zašto onda te odluke nisu javno dostupne.

Jeremić je zapitao i zašto nije bio raspisan tender za izgradnju tog gasovoda na kome bi se možda javile i neke regionalne ili medjunardne kompanije.

- Advertisement -

On je podsetio da je Milenijum tim ranije podneo osam tužbi protiv Narodne stranke i njenih predstavnika, svaku od visini od 100.000 evra, i rekao da očekuje da će ta firma nastaviti s tom praksom.

Jeremić je naveo i da Narodna stranka ima još dokumenata o poslovanju te firme, pljački Brnabićeve i Mihajlovićeve i da će ih analizirati do septembra.

U krivičnoj prijavi Narodne stranke, dostavljenoj novinarima je navedeno i da su Brnabić i Mihajlović, „u periodu od 8. aprila do 4. juna, iskorišćavanjem službenog položaja, doneli Zaključak Vlade Srbije, koji su prikrili od javnosti i koji nije objavljen u Službenom glasniku“.

Navedeno je i da su naložili JP Srbijagas da u postupku javne nabavke radova za izgradnju gasovoda Beograd Loznica Valjevo „tu nabavku sprovede mimo procedure Zakona o javnim nabavkama, odnosno bez upućivanja javnog poziva.

Dodaje se da su time „sprovođenje javne nabavke prikrili od javnosti i onemogućili učešće zainteresovanim licima, a po prethodno postignutom dogovoru sa Vujkom i Bošnjakom“.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

10 KOMENTARA

Ostavite komentar

Najnovije vesti