AMFILOHIJE UPOZORAVA MILA: Nije lako s Bogom ratovati!

Obavezno pročitajte

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je u Ulcinju da je Zakon o slobodi vjeroispovjesti najsramniji zakon ikada donesen.

„Nije s Bogom lako ratovati, i to bi trebalo da shvate i ovi naši koji su sada na vlasti. Svi koji su s Bogom ratovali završili su kao Nabukodonosor i drugi zločinci kroz istoriju“, rekao je mitropolit Amfilohije i dodao da svim njegovim naslednicima, kao i caru Valtazaru, piše ono što je otkrio prorok Danilo: „Izmjeren si, prolazan si, ništavan, propašćeš“.

- Advertisement -

Mitropolit Amfilohije održao je Svetu arhijerejsku liturgiju u Crkvi Svetog Nikole u Ulcinju. Govorio je o „našim staljinistima“, koji su ubijali i u toku i posle rata, da su gonili ime Božije, Crkvu Božiju, i otimali imovinu, privatnu i crkvenu:

„Njihovi naslednici to sada privatizuju i uzimaju direktno za sebe, svoju vlast i čast i srebroljublje. Otišli su, nažalost, i dalje nego što su to uradili titoisti i staljinisti, pa ne samo imanje, već hoće da oduzimaju i hramove Božije. Donijeli su najsramniji zakon koji je donijet ikad u Crnoj Gori“.

Poručio je da će proći ovaj zakon, „odnosno bezakonje i bezakonici, kao što su prošli i oni drevni bezakonici u Vavilonu“.

Podsetimo — na današnji dan 30. decembra navršava se 29 godina od kako je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ustoličen u Cetinjskom manastiru.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu