10.6 C
Belgrade
петак, 3 априла, 2020

AMFILOHIJE OBJAVIO: Kukala nam majka ako je ovo budućnost

Obavezno pročitajte

UZNEMIRUJUĆE: Delili drogu osnovcima, roditelji dece ih tukli bejzbol palicama (VIDEO +18 )

U ruskom gradu Barnaul grupa dilera podelila je grupi osnovaca nižih razreda narkotike, uglavnom ekstazi i spid u vidu bombona i žvaka.

“PUTIN OSLOBODIO LAVOVE I TIGROVE“ Na sve spremni da spreče kršenje izolacije?

Jutros na društvenim mrežama "eksplodirala" je vest kako su "ruske vlasti na nalog predsednika Vladimira Putina, oslobodile na stotine lavova, kako bi...

OGLASILA SE I KUBA: Imamo lek. Spremni smo da snabdevamo i ostatak sveta

Kuba tvrdi da ima dovoljno rezervi antivirusnog leka koji se koristi za lečenje korona virusa da pokrije potražnju kod kuće, kao i potrebe drugih zemalja.

ZA NJIH NEMA POMOĆI: Milenu gazda izbacio iz stana zbog “korone” (VIDEO)

NEPOKRETNA Milena Grubanović Kovačević (66) sa svojom ćerkom Draganom (37) od juče spava pod vedrim nebom, na asfaltu u Golubinačkoj ulici u...

Osvrnuviši se na događaje prethodnih nedelje Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije rekao je da je tragično sve što se dešava u Crnoj Gori, jer je Zakon o slobodi veroispovesti, koji je sada donet, postojao za vreme „prokletog cara Dukljanina“.

„To treba da znaju svi u Crnoj Gori. On je bio doneo zakon i oteo sve hramove hrišćanske i ubijao hrišćane. Sada imamo povratak prokletom zakonodavstvu cara Dukljanina (Dioklecijan). Da li se na tome gradi budućnost Crne Gore? Kukala nam majka“, poručio je mitropolit, koji je jutros služio liturgiju u paštrovskom manastiru Duljevo iznad Svetog Stefana.

Mitropolit je naglasio da sva zaveštanja onih koji su sebe ugradili u svetinje ostavljaju prokletstvo na one koji ih oskrnave.

Prema njegovim rečima, „donet je bezakoni zakon u Crnoj Gori kojim se otimaju hramovi Božji“.

„Ko su ti koji donose takve zakone? Oni su zatrovani bolešću, najopakijom bolešću koja je vladala ovim prostorima, to je brozomora. Ona truje ljudske duše, ubija Boga u ljudima, ideologija bogoubilačka i bratoubilačka. Sve što je gradila od Drugog svetskog rata, ostale su samo ruševine. Na tim i takvim ruševinama novi bogomorci i nove bratoubice nastavljaju da grade ni na čemu. Sve su rasprodali, još su im samo ostali hramovi, da rasprodaju, da potroše… kao što su sva preduzeća prodali i ostavili toliki narod bez hleba“, kazao je Amfilohije.I

Ističe da prvi put u istoriji Crna Gora ima i „gomilu lažnih sveštenika, učitelja“.

„Oni su takođe zatrovani brozomorom i hteli bi da se vrate crkvi na potpuno pogrešan način. Oni su ti kojima treba obezboženi našli glavari sutra ove svetinje predati. Ko su ti koji gaze po zaveštanjima vekovnim. Ne može na onome što nije božje da se gradi ljudska istorija. Sve što je u Crnoj Gori izgrađeno časno i uzvišeno ono je izgrađenu na Hristu“, rekao je Mitropolit.

On je ustvrdio da su vlastoljublje i strastoljublje dva otrovna ploda ljudska na kojima se gradi sve ono što je ništavno, prolazno.

„Kao što vidite i u našoj Crnoj Gori na tome se gradi budućnost, na tom odbacivanju Hrista. Na odricanju od njega, na donošenju zakona sličnim onima koji su ubili arhiđakona Stefana“, kazao je Amfilohije.

Mitropolit je kazao da se „danas nastavlja progonjenje Hrista gospoda, čak i u ovoj našoj Evropi koja je bila hrišćanska.

„Danas ta Evropa postaje sve manje hrišćanska, pa i mi odavde u tu i takvu sve manje hrišćansku, antihristovsku Evropu i mi se uključujemo“, poručuje je mitropolit.

- Advertisement -
SourceSputnik

još članaka

Ostavite komentar

- Advertisement -
loading...

Najnovije vesti

MOLBA PATRIJARHU SRPSKOM: Odbranite pravo svoje pastve na Liturgiju

Molimo Vas da zahtevate od državnih vlasti da se vremenski okvir ograničenja slobode kretanja prilagodi pravu pravoslavnih vernika da učestvuju na Svetim...

VUČIĆ: Nije sadizam, nećete moći ni u prodavnicu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je spreman da uvede i 24-očasovni policijski čas, ako stručnjaci to budu tražili i kazali da je to jedina moguća mera.

MASAKR: Srbin poginuo igrajući ruski rulet, nastao haos

Srbin D.S. (45) stradao je igrajući ruski rulet u kući bivšeg kolumbijskog vođe gerilaca u gradiću Gvamal, pišu mediji.

BOŠKO OBRADOVIĆ: Evo šta bi bio zadatak eventualne prelazne vlade

U ovoj prelaznoj, tehničkoj vladi stručnjaka ne bi bio niko od lidera ni vlasti ni opozicije. U tekstu koji sledi narodni...

1. MILION ZARAŽENIH: COVID 19 Najnovije vesti iz celog sveta

Najmanje 1,016,568 slučajeva zaraze, uključujući 51.718 smrtnih slučajeva, prijavljeno je u 188 zemalja. VIŠE OD MILION SLUČAJEVA