AMFILOHIJE OBJAVIO: Kukala nam majka ako je ovo budućnost

Obavezno pročitajte

Osvrnuviši se na događaje prethodnih nedelje Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije rekao je da je tragično sve što se dešava u Crnoj Gori, jer je Zakon o slobodi veroispovesti, koji je sada donet, postojao za vreme „prokletog cara Dukljanina“.

„To treba da znaju svi u Crnoj Gori. On je bio doneo zakon i oteo sve hramove hrišćanske i ubijao hrišćane. Sada imamo povratak prokletom zakonodavstvu cara Dukljanina (Dioklecijan). Da li se na tome gradi budućnost Crne Gore? Kukala nam majka“, poručio je mitropolit, koji je jutros služio liturgiju u paštrovskom manastiru Duljevo iznad Svetog Stefana.

- Advertisement -

Mitropolit je naglasio da sva zaveštanja onih koji su sebe ugradili u svetinje ostavljaju prokletstvo na one koji ih oskrnave.

Prema njegovim rečima, „donet je bezakoni zakon u Crnoj Gori kojim se otimaju hramovi Božji“.

„Ko su ti koji donose takve zakone? Oni su zatrovani bolešću, najopakijom bolešću koja je vladala ovim prostorima, to je brozomora. Ona truje ljudske duše, ubija Boga u ljudima, ideologija bogoubilačka i bratoubilačka. Sve što je gradila od Drugog svetskog rata, ostale su samo ruševine. Na tim i takvim ruševinama novi bogomorci i nove bratoubice nastavljaju da grade ni na čemu. Sve su rasprodali, još su im samo ostali hramovi, da rasprodaju, da potroše… kao što su sva preduzeća prodali i ostavili toliki narod bez hleba“, kazao je Amfilohije.I

Ističe da prvi put u istoriji Crna Gora ima i „gomilu lažnih sveštenika, učitelja“.

„Oni su takođe zatrovani brozomorom i hteli bi da se vrate crkvi na potpuno pogrešan način. Oni su ti kojima treba obezboženi našli glavari sutra ove svetinje predati. Ko su ti koji gaze po zaveštanjima vekovnim. Ne može na onome što nije božje da se gradi ljudska istorija. Sve što je u Crnoj Gori izgrađeno časno i uzvišeno ono je izgrađenu na Hristu“, rekao je Mitropolit.

On je ustvrdio da su vlastoljublje i strastoljublje dva otrovna ploda ljudska na kojima se gradi sve ono što je ništavno, prolazno.

„Kao što vidite i u našoj Crnoj Gori na tome se gradi budućnost, na tom odbacivanju Hrista. Na odricanju od njega, na donošenju zakona sličnim onima koji su ubili arhiđakona Stefana“, kazao je Amfilohije.

Mitropolit je kazao da se „danas nastavlja progonjenje Hrista gospoda, čak i u ovoj našoj Evropi koja je bila hrišćanska.

„Danas ta Evropa postaje sve manje hrišćanska, pa i mi odavde u tu i takvu sve manje hrišćansku, antihristovsku Evropu i mi se uključujemo“, poručuje je mitropolit.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu