10.5 C
Belgrade
četvrtak, 19 maja, 2022

AMERIKA U ŠOKU: Poznati sportski analitičar branio Novaka! (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Stiven Ej Smit je širom sveta poznat kao najpoznatiiji (i verovatno najplaćeniji) američki TV sportski analitičar.

Ovog puta, u ponedeljak je komentarisao odluku US Opena da izbaci Novaka Đokovića sa turnira jer je pogodio linijskog sudiju lopticom u vrat. I to sasvim slučajno.

Stivej-Ej je o tome govorio u svom stilu, glasno i iskreno, priznavši da uopšte ne shvata odluku organizatora da pošalju kući najzvučnije tenisko ime koje je pristalo da dođe u Njujork.

alt=Novak
- Advertisement -

Zgrožen sam… Hoću da budem veoma fer i pažljiv u ovome što ću reći. Džon Mekinro je izuzetan teniski analitičar, četvorostruki ‘Broj 1’, osvajač grend slema, znamo svi njegovu biografiju. On je senzacionalan i da on izađe na TV jutros i da priča da je razočaran Đokovićem, da je morao bolje…“

„Rekao sam – šta? Da li je to onaj Džon Mekinro koji je znao da žvaće sudije. To što je on govorio arbitrima… Bila su to drugačija vremena i to je onda bio još veći šok nego sada. A on je to radio bez obzira na sve. Pravio je greške“

„Novak je pogodio linijskog sudiju slučajno, nije ni gledao. Imamo globalnu pandemiju trenutno, gde imate ljude koji nisu hteli ni da učestvuju. A imamo jednog od vrhunskih svetskih igrača, koji je došao da učestvuje kada nije morao. I zato što je napravio grešku ga izbacujete i šaljete ga kući u suštini. Mora da se šalite. Mora da se šalite!„, rekao je on.

- Advertisement -

„Jasno je da nije namerno. Kaznite ga oduzimanjem poena, seta… Ali da ga pošaljete kući? Mislim da je to bilo neverovatno nesrećno i mislim da je to štetilo ljubiteljima tenisa bilo gde“, u čudu je Smit.

„Da li ste gledali tenis? Da li možete da nabrojite tri igrača koja biste hteli da gledate pre nego njega? Posebno u vreme pandemije? Imam problem sa tim!“

„Zaustavite meč, posvetite tome pažnju i neka se vrate drugog dana da igraju. Hoću da gledam jednog od najboljih tenisera. Da je on to uradio namerno, dođavola, naravno da bih bio za to da ga izbace. Ali slučajno? Slučajno!“, rekao je u dahu Stiven Ej Smit.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti