15.1 C
Belgrade
četvrtak, 21 oktobra, 2021

Amerika pokrenula sajber-napade na Rusiju i Iran kako bi sprečila mešanje u izbore

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Sjedinjene Američke Države pokrenule su niz preventivnih sajber napada na Rusiju i Iran kako bi sprečile „pokušaje mešanja“ u američke izbore, izvestio je u dopisnik medijske mreže En-Bi-Si.

Dopisnik je primetio da su ovogodišnji izbori u velikoj meri zaštićeni od svakog sajber-napada zahvaljujući preduzetim merama.


Ovaj izveštaj dolazi u momentu kad Sjedinjene Države broje glasove kako bi utvrdile ko će sedeti u Ovalnoj kancelariji naredne četiri godine. Krajem oktobra, Vašington je optužio Iran i Rusiju za pokušaje uticanja na izbore. Obe zemlje negirale su optužbe.

- Advertisement -

Na dan izbora, vršilac dužnosti šefa Odeljenja za nacionalnu bezbednost Čad Volf potvrdio je da nijedan strani uticaj nije uspeo da ugrozi ili utiče na glasove u američkom predsedničkom takmičenju 2020.
Američke obaveštajne službe tvrdile su u oktobru da su Iran i Rusija došle do podataka o registraciji birača u SAD u pokušaju da potkopaju kredibilitet izbora.

I Rusija i Iran odbacili su optužbe kao lažne. Moskva je rekla da su optužbe „jadne i neutemeljene“ i da su povezane sa unutrašnjim političkim procesima u SAD. Teheran je zauzvrat rekao da nema interesa da utiče na ishod izbora.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti