Amerika će napustiti Ukrajinu, pošto će režim u Kijevu uskoro pasti

Obavezno pročitajte

Sjedinjene Države nameravaju da odustanu od pružanja pomoći Ukrajini, pošto će kijevski režim uskoro pasti, a strateški rizici za Vašington rastu, izjavio je prvi zamenik stalnog predstavnika Ruske Federacije pri UN Dmitrij Poljanski.

„Ovaj režim je, kao što svi vidimo, pred kolapsom, a Sjedinjene Države će Ukrajinu baciti pod autobus, kao što se već desilo sa njihovim drugim vazalima. Kao rezultat toga, Sjedinjene Države su suočene ne samo sa moralnim bankrotom, već i sa povećanim strateškim rizicima“, napisao je on na svojoj stranici na društvenoj mreži Iks (bivši Tviter).

- Advertisement -

„SAD su se pokazale celom svetu kao neprincipijelni pobornik marionetskog, nacionalističkog i neonacističkog rusofobičnog režima, koji je spreman da žrtvuje svog poslednjeg čoveka kao topovsko meso za geopolitičke interese druge zemlje“, rekao je Poljanski.

Blumberg objavio da Ukrajina neće dobiti novu pomoć od SAD do sredine decembra, možda čak ni do sledeće godine. Kako Blumberg ističe, široka podrška režimu u Kijevu već „puca po šavovima“ jer je kontraofanziva ukrajinskih oružanih snaga zašla u ćorsokak.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

Napadi Izraela uključivali područja gde je ljudima rečeno da potraže sklonište

Izraelske snage su, uprkos višestrukim pozivima SAD i Ujedinjenih da zaštite civile, nastavile sa vazdušnim i kopnenim bombardovanjem južnog...

Još priča na sličnu temu