Masovna povlačenja američkih trupa sa ratišta! SVET U ČUDU!

Obavezno pročitajte

Portparol Zajedničke operativne komande Iraka, general-major Tahsin Al-Hafaji, najavio je u petak povlačenje prve serije snaga SAD iz Iraka, prema sporazumu sa Vašingtonom.

Al-Hafaji je rekao da SAD snage u Iraku nisu borbene jedinice, dodajući: „Imamo samo one koji ispunjavaju podršku za vazdušne udare u cilju gađanja ostataka ID-a, kao i logističke i savetodavne.“

„Danas su snage SAD počele da se povlače i njihov broj je 500, koji su objavljeni u skladu sa sporazumom između Bagdada i Vašingtona“, rekao je.

- Advertisement -

Portparol Zajedničke operativne komande Iraka primetio je da će se „povlačenje američkih snaga iz Iraka dogoditi u vrlo kratkom roku, prema rasporedu između Iraka i Sjedinjenih Država, i prema određenom vremenu“.

Irački ministar inostranih poslova Fuad Husejin otkrio je prošle srede da su Bagdad i Vašington postigli sporazum o povlačenju 500 vojnika iz Iraka, nakon razgovora koji su se odvijali tokom telefonskog poziva vrhovnog komandanta oružanih snaga, premijera Mustafe Al-Kazemi, i američki državni sekretar Mike Pompeo.

Husejin je najavio da će ukupan broj snaga SAD u Iraku biti smanjen na 2.500 vojnika, ističući da preostale snage nisu borbene jedinice, te da će iračka vlada nastaviti da koordinira sa administracijom, posebno na polju obaveštajnih poslova, vojni savet i obuka trupa.

Novi vršilac dužnosti američkog ministra odbrane, Kristofer Miler, izrazio je nameru da ubrza povlačenje američkih snaga iz Avganistana i Bliskog istoka, rekavši: „Došlo je vreme za povratak u domovinu. Svi ratovi moraju da se završe “, u svojoj prvoj poruci američkim oružanim snagama.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Akademik Nebojša Lalić na prodaju

Akademik Nebojša Lalić, koji se na predstojećim izborima za novo rukovodstvo SANU, kandidovao za novog generalnog sekretara Akademije, ponudio...

Još priča na sličnu temu