-4.2 C
Belgrade
četvrtak, 20 januara, 2022

Masovna povlačenja američkih trupa sa ratišta! SVET U ČUDU!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Portparol Zajedničke operativne komande Iraka, general-major Tahsin Al-Hafaji, najavio je u petak povlačenje prve serije snaga SAD iz Iraka, prema sporazumu sa Vašingtonom.

Al-Hafaji je rekao da SAD snage u Iraku nisu borbene jedinice, dodajući: „Imamo samo one koji ispunjavaju podršku za vazdušne udare u cilju gađanja ostataka ID-a, kao i logističke i savetodavne.“

„Danas su snage SAD počele da se povlače i njihov broj je 500, koji su objavljeni u skladu sa sporazumom između Bagdada i Vašingtona“, rekao je.

- Advertisement -

Portparol Zajedničke operativne komande Iraka primetio je da će se „povlačenje američkih snaga iz Iraka dogoditi u vrlo kratkom roku, prema rasporedu između Iraka i Sjedinjenih Država, i prema određenom vremenu“.

Irački ministar inostranih poslova Fuad Husejin otkrio je prošle srede da su Bagdad i Vašington postigli sporazum o povlačenju 500 vojnika iz Iraka, nakon razgovora koji su se odvijali tokom telefonskog poziva vrhovnog komandanta oružanih snaga, premijera Mustafe Al-Kazemi, i američki državni sekretar Mike Pompeo.

Husejin je najavio da će ukupan broj snaga SAD u Iraku biti smanjen na 2.500 vojnika, ističući da preostale snage nisu borbene jedinice, te da će iračka vlada nastaviti da koordinira sa administracijom, posebno na polju obaveštajnih poslova, vojni savet i obuka trupa.

Novi vršilac dužnosti američkog ministra odbrane, Kristofer Miler, izrazio je nameru da ubrza povlačenje američkih snaga iz Avganistana i Bliskog istoka, rekavši: „Došlo je vreme za povratak u domovinu. Svi ratovi moraju da se završe “, u svojoj prvoj poruci američkim oružanim snagama.
- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti