18.6 C
Belgrade
utorak, 17 maja, 2022

Američki vojnici nisu ginuli da bi stvorili Veliku Albaniju

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Američki vojnici nisu se borili, a neki od njih nisu poginuli, da bi stvorili veliku Srbiju i veliku Albaniju na Balkanu, kaže ambasador Kosnet.

Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet izjavio je da njegov stav o pridruživanju Albaniji ostaje nepromenjen i da se američki vojnici nisu borili da bi se stvorila Velika Albanija.

„Moj komentar o pridruživanju Albaniji je nepromenjen. Američki vojnici nisu se borili, a neki od njih nisu poginuli, da bi stvorili veliku Srbiju i veliku Albaniju na Balkanu. Želeo bih da skrenem pažnju na ustav koji poziva na multietničko društvo sa verskom slobodom za sve“, rekao je Filip Kosnet prištinskim medijima.

- Advertisement -

Ambasador Kosnet je reagovao na izjavu Ramuša Haradinaja da će predložiti referendum za ujedinjenje „Kosova sa Albanijom ako do 2025. godine ne dođe do institucionalnog približavanja Kosova NATO-u i EU“.

Kosnet je naveo primer Sjedinjenih Država, kao multietničke zemlje, u kojoj se, kako kaže, i nakon skoro 250 godina i dalje bore za izgradnju društva u kojem postoji jednakost pred zakonom, jednake mogućnosti za sve, u kojima etničke grupe žive u harmoniji, čiji su očevi osnivači nazvali „savršenijom zajednicom“, preneo je RTS.

„Ne bih voleo da vidim kako ljudi na Kosovu odustaju od ovoga. Mislim da Kosovo ima koristi od toga što je multietničko, multireligijsko društvo i razgovori o velikoj Albaniji, razgovori o velikoj Srbiji na Balkanu bili bi predaja, bili bi neuspeh i mislim da ovo nije odgovor na probleme zemlje i regiona“, rekao je Kosnet.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti