19.7 C
Belgrade
subota, 25 juna, 2022

AMERIČKI SENATORI PORUČILI SAUDISKOJ ARABIJI: Nećemo vam ovo zaboraviti

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Grupa američkih senatora obavila je dvosatni telefonski razgovor sa zvaničnim predstavnicima Saudijske Arabije, zatraživši od Rijada realne korake u realizaciji sporazuma država-proizvođača nafte, pišu mediji. Oni smatraju da je saudijsko povećanje proizvodnje uslovima pandemije korone bilo „neoprostivo“.

Američki

Republikanski senator sa Aljaske, koja je inače veliki proizvođač nafte, pozdravio je učešće Saudijske Arabije u sporazumu o smanjenju proizvodnje, ali je izjavio da treba preći sa reči na dela.

- Advertisement -

„Kraljevstvo treba da preduzeme konkretne mere za značajno smanjenje proizvodnje nafte i to uskoro“, rekao je Saliven.

On je dodao da je saudijsko povećanje proizvodnje nafte u uslovima pandemije virusa korone bilo „neoprostivo“ i da „neće biti zaboravljeno“.

Sa starane Saudijske Arabije u razgovoru su učestvovali ministar energetike Abdulaziz ben Salman el Saud i zamenik ministra odbrane Halid ben Salman ben Abdulaziz el Saud.

- Advertisement -

Saliven je jedan od autora teksta zakona kojim se traži povlačenje američkih vojnika iz Saudijske Arabije i sistema PRO u slučaju da kraljevina ne smanji proizvodnju nafte kako bi se stabilizovalo naftno tržište.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti