AMERIČKI GENERAL: Postoji šansa za pregovore Rusije i Ukrajine

0
24

Sa stabilizacijom linije fronta u Ukrajini može se pojaviti prilika za pregovore o okončanju sukoba između Kijeva i Moskve, izjavio je načelnik Združenog generalštaba američke vojske general Mark Mili.

Prema njegovim rečima, mogućnost se može pojaviti ako i kada se stabilizuju linije fronta. On smatra da se to može desiti na zimu.

„Kada postoji mogućnost za pregovore, kada je moguće doći do mira, to treba iskoristiti“, rekao je Mili na događaju u Ekonomskom klubu Njujorka, prenosi „Si-En-En“.

On je naglasio da će Sjedinjene Američke Države nastaviti da naoružavaju Ukrajinu ukoliko se pregovori ne održe ili ne uspeju.

„Mora postojati obostrano priznanje da se vojna pobeda u pravom smislu te reči ne može postići vojnim sredstvima, pa se stoga moraju okrenuti drugim sredstvima“, zaključio je on.

Ranije je Zelenski potpisao ukaz o stupanju na snagu Odluke Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine o nemogućnosti pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Takođe je izjavio da Ukrajina neće pregovarati sa Rusijom, dok je Putin njen predsednik.

Krajem oktobra predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da je Rusija spremna za pregovore o Ukrajini i pozvao Kijev da odmah prekine sva borbena dejstva.

Ostavite komentar