PENZIONISANI AMERIČKI GENERAL OBJASNIO: Evo šta znači 5G svet, i kako je Kina postala domintna sila (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Američki general u penziji Robert Spalding, koji je u sklopu vojne karije imao zadatak da upozna Kinu, proveo je godine samostalno iz korena upoznajući kinesku kulturu.

Američki general Robert Spalding: 5G oduzima privatnost u potpunosti

On je u emisiji poznatog američkog preduzetnika i motivacionog govornika Patrika Bet-Davida, voditelja Jutub kanala “Valuetainment“ govorio o rastućem uticaju Kine i 5G mreže, i šta zapravo predstavlja ovaj koncept.

U svom izlaganju on se osvrnuo na rastući uticaj Kine, o čemu je napisao knjigu pod nazivom “Stealth war“, ali i šta je to u stvari koncept 5G sveta, i potrebama SAD da se zaštite na internetu, kao i kreiranju sopstvenog 5G sistema kako bi ostali konkurentni.

Dve reči objašnjavaju razliku između naših trenutnih bežičnih mreža i 5G: brzina i kašnjenje. Očekuje se da će 5G – ako verujete u hiper – biti i do sto puta brži. (Dvočasovni film mogao bi se preuzeti za manje od četiri sekunde.)

< Alt="Američki General" img src="Robert Spalding.jpg" >
Američki general Robert Splading, među prvima počeo da razotkriva Google

5G i do sto puta brži

Ta će brzina smanjiti i, verovatno, otkloniti kašnjenje – kašnjenje – između naređivanja računaru da izvrši naredbu i njenom izvršavanju. Ovo će, opet, ako verujete hiper, dovesti do potpuno nove Internet realnosti, na kojoj će biti povezano sve, od tostera ogrlica za pse, pumpi za dijalizu do patika za trčanje.

Daljinska robotska hirurgija biće rutinska, vojska će razviti hipersonično oružje, a autonomna vozila će krstariti sigurno duž pametnih autoputeva. Zahtevi su ekstravagantni, a ulozi su visoki.

Jedna procena projekata da će 5G do 2035. godine uložiti dvanaest biliona dolara u globalnu ekonomiju, a dodati će dvadeset i dva miliona novih radnih mesta samo u Sjedinjenim Državama. Rečeno nam je da će ovaj svet 5G dovesti do četvrte industrijske revolucije.

Potpuno povezan svet takođe će biti posebno podložan sajber napadima. Čak i pre uvođenja 5G mreža, hakeri su prekršili kontrolni centar opštinskog sistema brane, zaustavili automobil povezan Internetom dok se kretao međudržavnim putem i sabotirali kućne uređaje.

Danas u Amererici više sajber-kriminala nego uličnog nasilja

Ransomvare, malvare, kriptovaluta, krađa identiteta i kršenja podataka postali su toliko uobičajeni da se više Amerikanaca plaši sajber-kriminala, nego što postaju žrtve nasilnog zločina.

Američki general Robert Splading, upozorava da Kina preuzima svet

Dodavanje više uređaja u internet univerzum predodređeno je da stvori više mogućnosti za poremećaje. „5G nije samo za frižidere“, rekao je Spalding.

„To su farme, to su avioni, to su sve vrste različitih stvari koje zapravo mogu ubiti ljude ili koje nekome omogućavaju da prodre u mrežu i usmerava te stvari da rade ono što žele. To je potpuno drugačija pretnja koju nikada pre nismo doživeli.

Huavei, kineski proizvođač potrošačke elektronike i telekomunikacione opreme, trenutno je vodeći lider u 5G tehnologiji.

Osnovan osamdesetih godina, od strane Ren Zhengfeia, inženjera koji je započeo karijeru u Narodnoj oslobodilačkoj armiji, Huavei optužuju stručnjaci za kibernetičku sigurnost i političari, ponajviše Donald Trump, da je provodnik kineske obaveštajne službe.

U tekstu Vašington Post-a, republikanski senatori Tom Coton iz Arkanzasa i Džon Cornin iz Teksasa okarakterisali su kompaniju, koja se finansira subvencijama kineske vlade, kao trojanski konj koji bi „mogao postane kineski instrument za efikasnu kontrolu digitalnih komandi“

Afrička unija žrtva Huaveia

Oni govore priču o Afričkoj uniji, koja je postavila servere Huavei u svom sedištu, u Adis Abebi, samo da bi na kraju otkrili da su ti serveri svake večeri slali osetljive podatke u Kini.

Iako Huavei oštro negira da je agent kineske vlade, istakli su senatori, kompanija podleže kineskom zakonu koji nalaže da kompanije sarađuju sa državnim obaveštajnim aparatom. London Times je objavio da je C.I.A. ima dokaze da je Huavei uzimao novac od P.L.A., kao i od ogranaka kineske obaveštajne službe. Australija, Japan i Novi Zeland udružili su se sa Sjedinjenim Državama u zabrani Huavei hardver na njihovih mrežama.

Kompletnu emisiju u kojoj ovaj američki general iznosi svoje teorije o Kini, na engleskom možete pogledati u video linku ispod:

Radio talasi kao oružje

Više o ovoj temi možete pogledajte u izlaganju poznatog tehnologa i istraživača, kao i jednog od vodećih aktivista u borbi protiv 5G tehnologija Marka Stila.

Mark Stil i američki general se nikada nisu sreli ali imaju dosta sličnih stavova po pitanju upotrebe 5G mreže.

Prvo suđenje održano po pitanju 5G mreže u Velikoj Britaniji – pobedio je Mark Stil

U početku je Stil pretrpeo višestruke neuspehe na sudu s uobičajenim optužbama da se bavi teorijom zavere i prevarom. Ali kako je sudija saznao više o slučaju i ozbiljnim opasnostima 5G-a, založio za Stila i izjavio da „ljudi imaju pravo da znaju istinu o tehnologiji“. Ovaj slučaj je velika pobeda stanovnika Gejtsheda, Engleske i ostatka sveta.

U svom izlaganju Mark Stil se bavi potencijalnom štetom za poslovanje i ekonomiju usled promene paradigme u trenutnom tehnološkom razvoju; posebno u pogledu nedostatka utvrđenih standarda koji su evoluirali u neregulisani 5G.

Primetnan nedostatak kritičkog stava naučne zajednice

Istražuje nedostatak kritičkog naučnog diskursa o sistemima oružja; sveprisutno uvođenje i sposobnost takvih sistema oružja da oštete stvarne inovacije, stvarne poslovne prilike i potencijalni uticaj na buduću ekonomsku održivost Zapada.

Telo kao antena

Rating: 5 out of 5.

Takođe, o ovoj temi više možete pogledati u kratkom izlaganju kontraverznog engleskog aktiviste i autora Dejvida Ajka.

Video počinje upravo izjavom Marka Stila u kojoj kaže: „5G priča je veća priča o holokaustu, to je priča o oružju za masovno uništenje“

„Svaka misao, osećane, je frekvencija“, počinje Dejvid Ajk. Ovakva izjava je već dovoljna da se zapitate „kad i koliko će trebati vremena da tehnologija ovlada ovim frekvencijama“

Već je dokazano da sva elektro-magnetna zračenja, koja nas okružuju štete čoveku, 5G donosi novu i stostruko jaču vrstu zračenja.

Postoje brojni dokazi, međutim do njih se jako teško dolazi

O dokazanom rizičnom, pa i štetnom uticaju, kao korisnoj primeni svake vrste zračenja, pozivamo vas da se edukujete sami, ali i iz naučne literature, kao i da kontaktirate stručnjake, koji nisu zakovornici neke tehnologije, ili životnog stila, pre nego što odbacite ili usvojite ove tvrdnje, budući da smo svakodnevno izloženi njegovim uticajima, bilo onim veštačkim, ili prirodnim.

Reborteri portala Naša Borba duže već istražuju ovu temu, na početku smo bili skloni da se priklonimo zvanočnom stavu jer su prave inforamcije teško dostupne. Pozivamo vas da nam ne verujete, istražite sami, zagrebite dublje u suštinu, tako i samo tako ćemo moći zajedno da stvaramo bolji svet.

Šta se dešava na zvaničnim mrežama i ko stoji iza 5G lobija možete pročitati OVDE

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu