19.7 C
Belgrade
sreda, 18 maja, 2022

AMERIČKA DOKTORICA ISPROZIVALA VUČIĆA DA IMA KORONU: Evo šta joj je odgovorio

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Širenje lažnih vesti jednako je opasno kao i situacija u kojoj se ceo svet nalazi suočen sa koronavirusom, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić, povodom montiranog snimka,čiji je on akter, a koji se pojavio na društvenim mrežama.

Naime, Dena Grejson, bivša kandidatkinja demokrata za Kongres SAD, koja se na Tviteru predstavlja kao stručnjak za ebolu i druge pretnje od pandemija, podelila je na toj mreži jedan deo snimka sa Vučićeve pres konferencije od pre nekoliko dana, u trajanju od 18 sekundi.

- Advertisement -

Snimak trenutka u kojem se Vučić zakašljao, isečen je tako da je izostalo njegovo objašnjenje da se zagrcnuo nakon što je popio vodu, te tako emitovan sugeriše da je predsednik Srbije možda zaražen koronom.

​„Predsednik Srbije nekontrolisano kašlje dok mu novinar postavlja pitanje u vezi sa koronavirusom“, napisala je Grejson, uz snimak koji traje samo 18 sekundi.

Predsednik je na Tviteru objavio duži snimak, na kojem se vidi i čuje njegovo objašnjenje.

- Advertisement -

„Kako se na društvenim mrežama pojavio montirani snimak, podsećam da je širenje lažnih vesti jednako opasno kao i situacija u kojoj se ceo svet nalazi suočen sa Kovid 19“, poručio je Vučić na Tviteru.

​A na engleskom jeziku je dodao i:

„U ovakvim vremenima, obezbedivanje činjenicnih informacija na mreži je presudno za nečiju sigurnost“.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti