18.8 C
Belgrade
utorak, 28 septembra, 2021

POČELO JE: Građanski sukobi u Americi, policija hapsi, antifa zauzeo hotel U VAŠINGTONU! (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Amerika i prećutani haos u medijima

Protivnici američkog predsednika Donalda Trampa napali su u Vašingtonu njegove pristalice i zauzeli najmanje jedan hotel u centru grada, što je navelo policiju da upotrebi biber-sprej za nasilno rasturanje mase, javio je dopisnik Sputnjika.
Hiljade ljudi okupile su se u glavnom gradu zemlje u znak podrške Trampu ponavljajući njegove tvrdnje da mu je ukradena izborna pobeda u masovnoj šemi prevara.

Skup u Americi je uglavnom bio miran, ali po završetku demonstracija protivnici koji su bili okupljeni nekoliko stotina metara od Bele kuće počeli su da nasrću i maltretiraju učesnike protesta koji su se vraćali u hotele u kojima su odseli.

Reporter Sputnjika javio je da je oduzeta zastava jednom od Trampovih pristalica, da je maltretirana porodica sa decom, a crvena kapa MAGA („Učini Ameriku ponovo velikom“, Trampova parola) strgnuta je jednom čoveku s glave.

- Advertisement -

​Policija koja je bila na redovnom zadatku obezbeđivanja mirnih demonstracija morala je da reaguje kako bi razbila sukobe i spasila Trampove pristalice. Najnasilniji napadači su uhapšeni, javljaju Američki mediji.

Predstavnici zakona zaštitili su i „Kapitol Hilton“ nakon što je nasilna gomila opkolila hotel koji se nalazi u centru grada i u kojem se nalazila grupa pristalica predsednika.

Policajci su kasnije upotrebili fizičku silu i biber-sprej da bi rasterali demonstrante koji su počeli da uništavaju parkirane automobile.

- Advertisement -

Jedan snimak prikazuje nešto što je izgledalo kao premetanje ulične tezge, usmeravanje vatrometa na ljude koji jedu u restoranu, muškarca kojeg je rulja srušila i više puta šutirala, a starijeg Trampovog pristalicu na biciklu pretukli su i polili ga nekakvom tečnošću.

Kontramitingaši su takođe uhvaćeni kako pale Trampove kape i zastave, koje su očigledno ugrabili od demonstranata.

Na Tviteru se povodom nereda oglasio i Donald deleći snimke i komentarišući da to radi „humana radikalna levica“ i govoreći da je „ANTIFA šljam otišao sa popodnevnog skupa samo da bi se vratili kada 99 odsto mase ode, kako bi vređali starije ljude i porodice. Policija je došla kasno. Gradonačelnik nije uradio svoj posao“.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti