AMBASADORKA SAD PRI UN: Istorijski sporazum tzv. Kosova i Srbije

Obavezno pročitajte

Ambasadorka SAD pri Ujedinjenim nacijama Linda Tomas-Grinfild pohvalila je sporazum iz Ohrida, kao istorijski i pravno obavezujući sporazum o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije i pozvala na njegovu brzu primenu, javlja prištinski list Reporteri.

Kako se navodi u saopštenju portparola Misije SAD pri UN, ambasadorka Tomas-Grinfild je to komentarisala na sastanku u Njujorku sa ministarkom spoljnih poslova Kosova Donikom Gervalom.

- Advertisement -

„Ambasadorka Tomas-Grinfild je ponovila da će Sjedinjene Države ostati aktivno angažovane na podršci Kosovu i Srbiji u sprovođenju njihovih obaveza ka stabilnom i mirnom odnosu“, navodi se u saopštenju, na koje se poziva Kosovo onlajn.

Dodaje se da su Tomas-Grinfild i Gervala razgovarale i o održivom partnerstvu Sjedinjenih Američkih Država i Kosova i zajedničkoj posvećenosti unapređenju stabilnosti i blagostanja na Zapadnom Balkanu.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti sastaće se 2. maja u Briselu, u okviru nastavka dijaloga o sprovođenju postignutog sporazuma.

Na dnevnom redu tog sastanka biće formalno usvajanje deklaracije o nestalima kao i predstavljanje prvog Nacrta statuta ZSO koji je izradio Upravljački tim, najavio je izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

IRENA VUJOVIĆ POSLALA PORUKU: Ološ hoće da vlada sa ološem!

Član predsedništva Srpske napredne stranke i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović pružila je podršku predsedniku Aleksandru Vučiću, koji...

Još priča na sličnu temu