Ambasador Izraela u UN: Ovo su ratni zločini, uništiti infrastrukturu Hamasa

Obavezno pročitajte

NjUJORK – Ambasador Izraela pri UN Gilad Erdan optužio je danas Hamas da je počinio ratne zločine i poručio da je vreme da se uništi „teroristička infrastruktura” te palestinske militantne grupe.

„Ovo su ratni zločini, ovo su očigledni dokumentovani ratni zločini. Era razumnog postupanja sa ovim divljacima je završena. Sada je vreme da se uništi Hamasova teroristička infrastruktura, da se potpuno izbriše, tako da se takvi užasi više nikad ne ponove”, rekao je Erdan novinarima uoči sednice Saveta bezbednosti UN koja će biti održana večeras iza zatvorenih vrata.

- Advertisement -

 

On je dodao da ne vidi razlog da se ne nastave pregovori o normalizaciji odnosa Izraela sa Saudijskom Arabijom, koji se vode uz posredovanje SAD, prenosi Rojters.

„Ne vidim nijedan razlog zašto bi to trebalo da bude sklonjeno sa stola. Mi i dalje želimo da se to dogodi”, rekao je Erdan, prenosi Tanjug.

Erdan je apelovao na međunarodnu zajednicu da Izraelu pruži podršku i osudi akcije Hamasa.

Rojters je ranije danas objavio, pozivajući se na dvoje neimenovanih visokorangiranih američkih zvaničnika, da Vašington veruje da je napad Hamasa na Izrael imao za cilj „da poremeti normalizaciju odnosa Izraela i Saudijske Arabije”.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

ĐORĐE VUKADINOVIĆ: Opozicija dobija Beograd, SNS i SPS u zbiru ne mogu preći 40 posto

Opozicija matematički i analitički dobija izbore u Beogradu 17. decembra, dok vladajuća koalicija SNS-SPS ne može da pređe ni...

Još priča na sličnu temu