AMBASADOR FRANCUSKE: Izbori sa tako malo birača ne doprinose političkom rešenju

Obavezno pročitajte

PRIŠTINA – Ambasador Francuske u Prištini Olivije Gero ocenio je večeras, nakon što su na severu KiM održani izbori koje su bojkotovale srpske partije, da izbori sa tako malo birača ne doprinose političkom rešenju.

Gero je na svom nalogu na Tviteru izrazio žaljenje zbog toga što pojedine stranke nisu učestvovale na danas održanim izborima u četiri opštine na severu KiM.

- Advertisement -

On je poručio da je sada vreme za primenu dogovora iz Ohrida.

„Ovi izbori sa tako malo birača ne doprinose političkom rešenju. Žalimo zbog toga što neke partije nisu učestvovale”, naveo je Gero.

On je ocenio da je pozitivna tačka današnjih izbora profesionalizam koji su, kako tvrdi, pokazali kosovska policija, Kfor i Euleks.

„Sada moramo primeniti Ohridski sporazum”, poručio je Gero.

Prema podacima prištinske Centralne izborne komisije, samo 3,47 odsto, odnosno 1.567 od 45.095 upisanih birača iskoristilo je biračko pravo na danas održanim vanrednim izborima u Leposaviću, Zubinom Potoku, Zvečanu i na severu Kosovske Mitrovice.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Đukanović upoznao Vučića na stadionu: On i njegov brat su se žestoko tukli sa grupom navijača

Vladimir Đukanović, poslanik iz redova vladajuće Srpske napredne stranke, otkrio je na koji način se upoznao sa predsednikom države...

Još priča na sličnu temu