ALJBIN KURTI O BITKI NA KOŠARAMA: Srbi se borili za zemlju koja nije njihova

Obavezno pročitajte

Kosovski premijer Aljbin Kurti poručio je da su se srpske snage u bici na Košarama borile „za zemlju koja nije bila njihova“.

„U istoriji rata za oslobođenje Kosova, Bitka na Košarama se može posmatrati i kao panorama svih bitaka, u kojoj se iščitavaju zajedničke karakteristike obe zaraćene strane: Oni iz Oslobodilačke vojske Kosova kojima su u borbi za oslobođenje Kosova od Srbije pomagali braća vojnici iz Albanije, kao i koja je svojom pravednom borbom za slobodu u ovom slučaju dobila i podršku stranih dobrovoljaca, ali pre svega NATO alijanse koja je ubrzala potpuno oslobođenje Kosova. S druge strane, onima koji su se borili u nepravednoj bici i za zemlju koja nije bila njihova – srpske snage – za koje je bitka na Košarama bila pakao na zemlji“, poručio je Aljbin Kurti na 24.godišnjicu početka bitke.

- Advertisement -

Sa srpskim izvorima i načinom na koji se sagledava bitka na granici tadašnje Savezne Republike Jugoslavije i Albanije, slaže se samo u jednom – bila je to žestoka bitka sa mnogo žrtava na obe strane, javlja portal KoSSev.

U sećanju dva naroda to je jedna bitka sa dva narativa. Za jedne „Drugi kosovski boj“, ali i „klanica jugoslovenske/srpske mladosti“, a za druge „poslednji udarac srpskom genocidnom režimu“ i „uklanjanje nepravedne granice između Albanaca“. Svaka strana slavi svoje heroje, oplakuje žrtve, a one druge naziva zločincem, odnosno teroristom, piše KoSSev.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Uhapšeni Srbi na Kosmetu, pronađeni noževi, čekić, sprejevi, srpske zastave…

Službenici tzv. Kosovske policije uhapsili su noćas dvojicu državljana Srbije nakon što su kod njih pronašli pendrek, maskirnu masku,...

Još priča na sličnu temu