ALJBIN KURTI: Cilj nam je još snažnije partnerstvo sa Sjedinjenim Američkim Državama

Obavezno pročitajte

PRIŠTINA – Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je nakon sastanka sa visokim savetnikom američkog državnog sekretarijata Derekom Šoleom da „Kosovo ima za cilj” još snažnije partnerstvo sa Sjedinjenim Američkim Državama. Kako je saopšteno iz kosovske vlade, Kurti je informisao Šolea o dostignućima Prištine i zahvalio mu „na poseti, kontinuiranoj komunikaciji i posvećenosti Sjedinjenih Američkih Država kao nezaobilaznog partnera i saveznika”, ističući da je cilj još snažnije partnerstvo sa Amerikom i integracija u NATO.

Razgovarano je i o procesu dijaloga, evropskom planu i odnosima Prištine i  Beograda. „Istaknuta je potreba za aktivnim i konstruktivnim angažovanjem u dijalogu i za intenziviranjem napora ka punoj normalizaciji odnosa Kosova i Srbije uz obostrano priznanje u centru”, navedeno je u saopštenju.

- Advertisement -

Na sastanku su, kako je navedeno, bili i pomoćnik američkog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Gabrijel Eskobar, zamenik pomoćnika sekretara odbrane za evropsku politiku i NATO Spenser Bojer kao i američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer, prenela je Beta.

Šole je posle susreta sa Kurtijem u američkoj ambasadi imao zajednički susret sa liderima DPK Memljiem Krasnićijem, DSK Ljumirom Abdidžiku i ABK Ramušom Haradinajem.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu