ALEKSIĆ: Vučić brutalno laže i vređa inteligenciju! Prosečna plata nije 600 evra, ljudi žive na ivici siromaštva!

Obavezno pročitajte

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da ogroman broj građana živi na ivici siromaštva i da su navodi predsednika Srbije Aleksandra Vučića o prosečnoj plati od 600 evra „velika prevara“, jer polovina zaposlenih prima platu od 400 evra ili manje.

– Kada to podelimo sa po 2.000 ili 3.000 evra, koliko prima mali procenat zaposlenih, dobijamo prosek kojim se vlast toliko hvali. Srbija, uprkos Vučićevim Potemkinovim selima, nažalost spada u najsiromašnije države regiona. Vučić nas poredi s Nemačkom i tamošnjim rastom plata, a naše plate mogu da se mere s makedonskim i bosanskim, kakva crna Nemačka –  rekao je Aleksić za portal Nova.rs.

Aleksić je istakao da Vučić daje lažnu nadu građanima stalnim obećanjima o „visokim platama, nikad kvalitetnijem standardu i boljem životu“.

– Prosto je neverovatno koliko Vučić laže i o javnom dugu i bruto društvenom proizvodu (BDP) i sve lako može da se proveri – rekao je Aleksić.

– Vučić procentualni udeo javnog duga u BDP-u tumači kako njemu odgovara, pa tako kaže da je danas javni dug 51,6 odsto, a zapravo je iznad 56 procenata. Podsećam da danas javni dug Srbije iznosi više od 30 milijardi dolara, a kada je SNS došao na vlast polovinom 2012. godine, dug je bio manji od 15 milijardi – naveo je Aleksić.


Aleksić je dodao da ne bi trebalo zaboraviti „jednu od najstrašnijih naprednjačkih prevara“  koju su građanima servirali Vučić i njegovi „ekonomski stručnjaci“, kada su preko noći javni dug koji je bio veći od 70 odsto BDP-a nekakvom novom metodologijom spustili za 10 procenata, i da je „u tom falsifikovanju realnosti učestvovao i Republički zavod za statistiku“.

Aleksić je rekao da je BDP danas gotovo na istom nivou kao i 2008. godine, kada je bila „nezapamćena ekonomska kriza“.

– Toliko o Vučićevim investicijama, prugama, putevima, fabrikama i svim čime se taj čovek neprestano hvali. Sve je laž. Pritom, u tih 51,6 procenata udela javnog duga u BDP-u nema ugovorenih, a nedospelih obaveza u vidu međudržavnih zajmova koji ne ulaze u konačni dug, pre svega osam milijardi raznih kredita samo od Kineza – dodao je Aleksić.

– Vučić brutalno laže i vređa inteligenciju svih koji se iole razumeju u ekonomiju – istakao je Aleksić.

Aleksić je naveo da „nam se smeje u lice svako ko ume da sabere dva i dva“.

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

DRAGIŠIĆ SE PRAVDAO VOLOHONSKOM

Zoran Dragišić zv. Sijalica, profesor Fakulteta bezbednosti, u toku današnjeg dana kontaktirao je Vladimira Volohonskog, agenta GRU i lažnog...

Još priča na sličnu temu