ALEKSANDRA RADOVIĆ: Napali je jer podržava sveto pričešće

Obavezno pročitajte

Kao i ostatak stanovništva Srbije, i pop zvezda Aleksandra Radović poslednje nedelje provodi u kućnoj izolaciji. Njen apel da se ostane kod kuće i vodi računa o sebi i svojim bližnjima izazvao je veliku pažnju.

U ovim smutnim vremenima, kada neprijatelj dolazi krišom, bez najave i obličja, više nego ikada moramo biti pažljivi i odgovorni prema sebi i drugima! Čuvajmo jedni druge! U vremenu mržnje izobilno dajmo bližnjima ljubav, pomoć i požrtvovanje. Smisao života čoveka je da pomaže drugom čoveku i voli ga kao sebe samog. Zato, budimo odgovorni , mudri i disciplinovani, i ako Bog da, da što pre izađemo iz ove pošasti i zagrlimo svoje najmilije. Držite se, u ovome smo svi zajedno! – napisala je Aleksandra na Instagramu.

- Advertisement -


Isti apel podelila i sa pratiocima na Tviteru.

– Vreme u karantinu provodim sa najbližim članovima svoje porodice. Sa ćerkom vežbam klavir, pratimo program za osnovnu školu na RTS 3, radimo domaći… Na vezi sam sa kolegama i prijateljima iz celog regiona. Nikome nije lako, ali trudimo se da ne odustajemo od svakodnevnih navika, koje čine život, koliko god da je to moguće – kaže Aleksandra Radović.

Ono što svakako čini njen život inače jesu vera, molitva i odlazak u crkvu, o čemu ona otvoreno govori u svojim intervjuima i na društvenim mrežama. Proteklog vikenda Aleksandra se, čini se neopravdano, našla na meti kritike korisnika Tvitera jer je izrazila svoje mišljenje na temu crkve i pričešćivanja vernika:

– U poslednje vreme je i previše ovako ružnih, bezbožnih i drskih komentara na temu SPC i Svetog Pričešća. Ko ste vi da određujete šta Crkva treba, a šta ne, pri tom ne znajući ono elementarno o Liturgijskom životu hrišćana? Treba da se stidite svojih reči, jer ste Vi ti koji vređaju – istakla je tada Aleksandra.

Ipak, i ona, kao i svi poštuje odluke države i pridržava se svih mera koje su donesene u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, pa njena ova objava nije imala za cilj da pozove na kršenje restrikcija, samoizolacije i nemarnog ponašanja u doba pandemije.

– Briga o drugima je ono što mora da nam bude na umu svakodnevno. Samo odgovorno ponašanje može nam pomoći da prevaziđemo ovu situaciju – izjavila je Aleksandra.

Inače, u medijskim krugovima poznato je da je poznata pevačica odložila promociju novog albuma upravo zbog opreza da takvo okupljanje ne posluži za širenje Korona virusa. Iako u tom trenutku još nije bilo proglašeno vanredno stanje, kako bi zaštitila svoje saradnike, prijatelje i predstavnike medija, Aleksandra je odlučila da odloži događaj koji bi sigurno okupio i više od 100 ljudi.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu