ALEKSANDRA ČABRAJA: Političari ne treba da dobijaju plate od bavljenja politikom

Obavezno pročitajte

Na današnjoj konferenciji za novinare u Skupštini Republike Srbije obratila se samostalna poslanica Aleksandra Čabraja i osvrnula na probleme u državi; od neregularnih izbora, do vlade koja je sastavljena kako bi se lako rešavalo pitanje Kosova i Metohije.

”Nedavno sam ovde, na istom mestu uoči raspisivanja izbora rekla da mi ne pada na pamet da izlazim na izbore, jer je već i pre raspisivanja izbora bilo jasno da ovo više nije država, i da više podseća na rulju, hordu, džunglu jer su odlika države ustav i zakoni”, dodajući da je svima jasno da to ovde više ne postoji.

- Advertisement -

Takođe, podsetila je i na protivustavno uvedeno vanredno stanje protiv koga se pobunilo samo osam poslanika u skupštini i neregularno prikupljanje potpisa koji su odvijani po različitim zakonima.

Od početka je bilo jasno da ovi izbori ne mogu doneti ništa dobro. Doneli su nam parlament koji liči na Severnu Koreju, a ne neku evropsku državu.

Najteže je to što narod više nema kome da se obrati, jer ogromnom broju političara ne veruju, jer su svesni da jedni drugima drže leđa i da su dobro umreženi sistem, čast izuzecima.

Ponašanje ogromne količine političara je usputno kritikovanje koje predstavlja zabavu za narod, a konkretno ne planiraju ništa da preduzmu.

Ne postoji ništa smešnije kada neko pozove nekog političara da podnese ostavku. Kada je bilo koji političar u Srbiji podneo ostavku? Ovde u politici ne postoji nikakva odgovornost.

Postalo je normalno da ljudi mogu da lažu i kradu, svesni da nikada neće odgovarati zbog toga.”

čabraja,

Takođe, navela je da se kao samostalni poslanik uvek odazivala svakoj inicijativi: građanskim, kulturnim, umetničkim inicijativama, podsećajući na slučaj Košutnjaka kada su pravljeni protesti gde su zaustavljani kamioni bez tablica, rušili ograde da bi se sve završilo tako što je u ime tri hiljade građana podnela amandman na budžet kojim je trebalo da se sredstva uložena u gradnju na Košutnjaku preusmere za očuvanje prirodne i kulturne baštine Srbije, da bi se ceo slučaj završio tako što je za njen predlog glasalo samo dva poslanika.

”Kroz institucije ne možemo ništa da uradimo, to je svima jasno. Ovo je Gordijev čvor koji ne može da se razmrsi, nego treba da se poseče. Još jedan primer ću dati. Rekla sam da će ovi izbori dati vladu koja odrešenih ruku može da reši pitanje Kosova, osvrćući se na svetsku kulturnu baštinu koju srpski narod poseduje na Kosovu i Metohiji.

Ako niste u stanju da rešite probleme, onda se sklonite i dozvolite onima koji to mogu da reše.”

Aleksandra Čabraja o besplatnom bavljenju politikom

Konferenciju je završila sa rečenicom sa kojom se većina političara ne bi složila, a to je da svaka politička funkcija treba da bude volonterska tj. besplatna, navodeći sebe kao primer.

”Srbija ima takvu politiku u kojoj je Srbija postala biznis, a ne politika. U njoj se vrti previše novca. Da, neki političari smatraju da to nije u redu i da ne može politički posao da se radi besplatno, a ja im poručujem da pogledaju koliko poslova rade građani Srbije i kako žive”.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu