15 C
Belgrade
četvrtak, 6 oktobra, 2022

ALEKSANDAR VULIN: Vekovima smo sanjali ujedinjenje i slobodu, slobodu smo izborili

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin čestitao je „celokupnom srpskom narodu“ praznik Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Vulin je u čestitki ocenio da Srbi „moraju da budu jedinstven politički narod“ a da je obeležavanje zajedničkih praznika „način da pokažemo snagu i jedinstvo svima koji u našem nejedinstvu traže način da nas umanje i razdvoje“.

- Advertisement -

„Svim Srbima gde god da žive i svima koji Srbiju doživljavaju kao svoju otadžbinu, čestitam Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Srbi, srećan nam praznik, čuvajmo jedni druge da bismo sačuvali Srbiju, RS i sve zemlje gde Srbi žive. Istu zastavu Srbi su vekovima nosili, sanjajući ujedinjenje i slobodu. Slobodu smo izborili, srećan nam praznik“, naveo je Vulin a preneo MUP.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, koji je ustanovljen pre dve godine, obeležava se danas u Srbiji i Republici Srpskoj (RS).

Vlade Srbije i RS odlučile su da taj praznik obeležavaju 15. septembra, na dan kada je, 1918. godine, u Prvom svetskom ratu probijen Solunski front.

- Advertisement -

Centralna manifestacija biće održana u Bijeljini u 11 časova a uz najviše zvaničnike RS, proslavi će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Advertisement -
SourceN1
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti