ALEKSANDAR VULIN: Uporediti Vučića sa Hitlerom, pa to mogu samo Hrvati

0
58
vulin

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin saopštio je danas da je naslovna strana hrvatskog lista „Ekspres“ sramna i da „u Hrvatskoj znaju da između Vučića i Hitlera nema sličnosti, ali bolje znaju da između politike prema Srbima i Srbiji savremene Hrvatske i NDH nema ni malo razlike“.

„Uporediti unuka ustaške žrtve, Aleksandra Vučića, sa Hitlerom, to mogu samo Hrvati. Mediji i političari u Hrvatskoj znaju da između Vučića i Hitlera nema sličnosti, ali bolje znaju da između politike prema Srbima i Srbiji savremene Hrvatske i Nezavisne Države Hrvatske nema ni malo razlike. Zato im je priča o pobijenoj srpskoj deci „gadljiva do nepodnošljivosti“, a zahtev Srbije da se ubicama srpske dece sudi razlog za histeriju“, naveo je Vulin.

Kako je saopštio Vulin, „kome je Stepinac svetac, njemu je Vučić Hitler“.

„Ostavljam, ipak, mogućnost da nisam dobro razumeo šta je hrvatski list „Ekspres“ hteo da kaže, jer u zemlji u kojoj se Hitlerovom sledbeniku, osnivaču ustaškog pokreta Mili Budaku daju ulice, u takvoj zemlji poređenje sa Hitlerom i ne mora biti uvreda. Ono što je u Srbiji, zemlji Hitlerovih protivnika uvreda, u Hrvatskoj, zemlji najodanijih Hitlerovih saveznika, može biti kompliment“, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije reagujući na „sramotnu naslovnu stranu hrvatskog lista „Ekspres“ na kojoj je srpski predsednik Vučić predstavljen kao Hitler“.

Ostavite komentar