27.5 C
Belgrade
ponedeljak, 27 juna, 2022

ALEKSANDAR VULIN: Rusija ne menja poziciju i neće priznati Kosovo

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Rusija ne menja svoju poziciju i neće priznati takozvano Kosovo, a i da ga ceo svet prizna, Srbija neće priznati Kosovo što je važnije od svega, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Vulin je kazao da Rusija ne menja svoju poziciju i neće priznati Kosovo, „a i da ga ceo svet prizna, Srbija neće priznati takozvano Kosovo, a to je, ipak, važnije od svega“, komentarišući navode ruskog predsednika Vladimira Putina koji je kazao da je sa Kosovom postavljen presedan, te da po istom principu Rusija ima pravo da prizna samoproglašene republike u Donbasu.

- Advertisement -

„Priznajući takozvano Kosovo kao državu, Zapad se poslužio pravom jačeg, ta batina ima dva kraja. U Srbiji je 1999. godine u NATO agresiji ubijeno međunarodno pravo i ništa ga neće oživeti u Ukrajini. Rusija se poziva na primer Zapada i oni koji su joj taj primer dali, teško da imaju moralni argument da je osuđuju za ono što su sami postavili kao princip“, naveo je Vulin u pisanoj izjavi.

On dodaje da bi Rusiju mogli da osuđuju oni koji su shvatili grešku i povukli priznanje Kosova.

„Umesto toga, oni od Srbije traže da prizna takozvano Kosovo, da Srbija svojim priznanjem iskupi njihov greh“, kazao je Vulin.

- Advertisement -
SourceN1
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti