22 C
Belgrade
utorak, 17 maja, 2022

ALEKSANDAR VULIN: Ako Priština uđe u Savet Evrope, Srbija da proglasi političku neutralnost

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da ako Priština postane član Saveta Evrope, Srbija bi trebalo da proglasi i političku neutralnost, kao što je proglasila vojnu.

„Šta zemlje članice Evropske unije zaista misle o Srbiji, pokazaće njihovo glasanje po zahtevu Prištine za njeno članstvo u Savetu Evrope. Ne moramo da čekamo još 20 godina da bismo znali da li EU želi Srbiju u svom članstvu, biće dovoljno da glasaju ili ne glasaju protiv prijema teritorije u organizaciju koju čine države. Do sada smo naučili da potpis Evropske unije vredi koliko i Briselski sporazum, ali sada je prilika da vidimo koliko vredi i reč Sjedinjenih Američkih Država”, rekao je Vulin, preneo je Tanjug.

- Advertisement -

Prema njegovim rečima, sama najava da će Priština podneti zahtev za članstvo u Savet Evrope je već kršenje Vašingtonskog sporazuma i „Priština će ili biti kažnjena i zaustavljena, ili će se pokazati da je protiv Srbije dozvoljena svaka laž i da za Srbe nema ni prava ni pravde”.

„Ako Priština postane član Saveta Evrope, Srbija treba da proglasi i političku neutralnost kao što je proglasila i vojnu. Ako već neprijatelje ne možemo da izaberemo, hajde da bar biramo prijatelje”, izjavio je Vulin, komentarišući zahtev takozvanog Kosova za prijem u članstvo Saveta Evrope.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti