ALEKSANDAR VUČIĆ: Velike sile neće promeniti stav o Kosovu i Metohiji

Obavezno pročitajte

„Velike sile ne menjaju svoje stavove i one će uvek želeti i hteti po svaku cenu da Srbija na ovaj ili onaj način dozvoli Prištini ulazak u UN ili da ih prizna, rekao je Aleksandar Vučić.

NIKINCI – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je teško vreme pred Srbijom kada je reč o Kosovu i Metohiji dodajući da velike sile svoj stav po tom pitanju neće promeniti.

- Advertisement -

Vučić je u Nikincima, odgovarajući na pitanje novinara, nakon vojne vežbe, ukazao na to da ako iko misli da će Srbiju ostaviti na miru po pitanju Kosova i Metohije, greši.

„Neće ni ovaj koji ništa drugo ne radi, nego po sedam dana sede i čekaju da smisle neku novu ludost ne bi li napakostili Srbima, neku novu krizu izazvali (Aljbin Kurti), a da ne pričam o ovima drugima koji menjaju taktički mišljenje“, kazao je Vučić.

Kako navodi, jedan od razloga što je važno da sutra bude u Tirani na Samitu jeste i to što će biti prisutni predstavnici velikih sila sa kojima može da razgovara o Kosovu i Metohiji.

„Ali, velike sile svoj stav neće suštinski promeniti, stvari će uvek ostati iste. Velike sile ne menjaju svoje stavove i one će uvek želeti i hteti po svaku cenu da Srbija na ovaj ili onaj način dozvoli Prištini ulazak u UN ili da ih prizna“, rekao je Vučić i dodao da će reći da je fantastičan ustupak Prištine to što ne mora da dođe do međusobnog priznanja, nego samo da ih Beograd pusti u UN.

„Ti trikovi i štosovi su za malu decu, to su najjadniji trikovi. Misle da sa nama mogu da se igraju kao da nismo ozbiljna, odgovorna, slobodna i nezavisna država. Ali, takva su pravila igre, suviše smo mi mali da bismo mogli da promenimo ceo svet, ali dovoljno ponosni i snažni da svoju zemlju sačuvamo“, poručio je Vučić.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

ALJBIN KURTI: U sporazumu piše samouprava zajednice, a ne opština sa srpskom većinom

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da će samoupravljanje za srpsku zajednicu na Kosovu ostvarivati na osnovu Ustava Kosova...

Još priča na sličnu temu