ALEKSANDAR VUČIĆ: Ukrajina prijatelj Srbije, ne vidim nijedan problem u odnosima

Obavezno pročitajte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Ukrajina „prijatelj“ Srbije i dodao da ne vidi „nijedan problem“ u odnosima s tom zemljom.

Vučić je ocenio da Kijev neće menjati stav po pitanju priznanja nezavisnosti Kosova i pored najava pojedinih ukrajinskih političara o spremnosti te zemlje da prizna Kosovo.

- Advertisement -

„Ne verujem da će Zelenski to da učini. Kakvu god odluku da donesu, oni bi time srušili sve svoje principe na kojima se zasniva njihova pozicija“, rekao je Vučić u gostovanju na televiziji Hepi.

Komentarišući rat u Ukrajini, Vučić je ocenio da „uz svu snagu Zapada“ Ukrajina neće moći da pobedi Rusiju na bojnom polju.

„Šta Rusija može na bojnom polju nisam siguran a nisam siguran ni šta može politički. Zato je najbolje da se što pre napravi neko primirje“, rekao je Vučić.

Komentarišući pismo parlamentaraca 16 zemalja evropskim i američkim liderima, u kojem se traži promena politike prema Kosovu i Srbiji, Vučić je rekao da to nije potpisalo ni jedan odsto parlamentaraca.

On je kazao da u tih 16 zemalja ima 6.111 parlamentaraca, a pismo je potpisalo nih 56, što je manje od jedan odsto.

Pismom se traži balans u odnosu prema Beogradu i Prištini i ukazuje na nedostatak pritisaka ka Srbiji.

Na pitanje kako vidi to pismo, Vučić je rekao da je pomislio: „Da li je moguće da sam učinio toliko toga za zemlju, da oni koji ne misle dobro Srbiji samo u meni vide problem“.

Istakao je da kada bi pitali te ljude šta žele, oni bi rekli modernu Srbiju koja treba da kaže da je Republika Srpska genocidna tvorevina, da je Kosovo albansko i ne samo da uvede sankcije Rusiji, već i da pošalje dobrovoljačke odrede da se bore protiv Rusa, a bilo bi im idealno i da Srbija bude ekonomski slaba.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vučić: KFOR da preuzme brigu o svim bezbednosnim pitanjima na severu Kosova

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorima zemalja Kvinte – Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske,...

Još priča na sličnu temu