ALEKSANDAR VUČIĆ: Ukrajina je naša prijateljska zemlja, izvinjavam se svima jer želimo mir

Obavezno pročitajte

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je večeras u Beogradu da je Ukrajina prijateljska zemlja Srbiji koja se solidariše s ukrajinskim narodom.

Posle otvaranja 44. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, Vučić je novinarima rekao da „ne vidi šta je problem” u ponašanju Srbije prema Ukrajini, osim što ona, „za razliku od svih drugih, ne želi da pokazuje neprijateljsko ponašanje i delovanje ni prema Rusiji”.

- Advertisement -

„Ukrajina je nama prijateljska zemlja, nemamo ništa protiv Ukrajine, naprotiv, solidarišemo se s narodom Ukrajine. Mi želimo mir – izvinjavam se svima što želimo mir –  ali to je bila politika Srbije i to će ostati politika Srbije”, kazao je Vučić.

Upitan da li je u poslednjih godinu dana, otkako je Rusija napala Ukrajinu, razgovarao s nekim ukrajinskim zvaničnikom i kojim, Vučić je rekao da jeste, s premijerom Denisom Šmigaljem i šefom diplomatije Dmitrom Kulebom i dodao da „ne zna s kim bi još mogao da razgovara”.

Rekao je da je razgovarao i s ambasadorom Ukrajine u Beogradu, posetio ukrajinske izbeglice u Vranju, a da je Srbija Ukrajini „isporučia višestruku pomoć – i u lekovima i u ambulantnim vozilima i na sve druge načine”.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

SPREMA SE NAPAD NA JAKOVA MILATOVIĆA!

Kako nezvanično saznajemo iz krugova jedne od bezbednosnih službi iz regiona, Jakov Milatović je ozbiljno bezbednosno ugrožen i ne...

Još priča na sličnu temu