ALEKSANDAR VUČIĆ: U Srbiji će uskoro početi grejanje, bez obzira na temperaturu

0
35
Vlasotince, 25. oktobra 2022. - Predsednik Aleksandar Vucic izjavio je danas u Vlasotincu tokom obilaska novog pogona nemacke kompanije Gruner, gde rade i djaci u okviru dualnog obraozvanja, da je vazno da naucimo decu da jednako rade koliko i uce, jer ce onda Srbija imati buducnost. FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ bg

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se nada da će sukob u Ukrajini uskoro biti završen, ali da ne veruje u to niti da vidi takav ishod. On je rekao da će zbog tog sukoba u svim zemljama biti problema do kraja zime ali da će u Srbiji uskoro početi grejanje, bez obzira na temperaturu.

„Plašim se da će da bude još gore. Jer niko ne želi kompromis nego poraz one druge strane. A kada to imate, dok stvari ne postanu jasnije a čini mi se da neće skoro postati, plašim se da ćemo imati sukobe“, rekao je Vučić novinarima u Vlasotincu.

Vučić je potvrdio da jedinice Vojske Srbije trenutno sprovede jednu od najvećih vojnih vežbi pod nazivom „Manevri 2022“, ali da ni on ni drugi nisu o tome želeli da govore.

„Radimo svoj posao, to je nešto uobičajeno… Svake godine imamo takvu vežbu, samo smo sada uključili više ljudi. Želimo da vidimo svoje slabosti i da uložimo mnogo u vojnu industriju. Ali to neće biti bacanje novca u bunar. Kupovaćemo i dronove, dronove kamikaze i izvidjačke bespilotne letelice. Želimo da nešto od toga bude i transfer tehnologija, jer vojska je jedan od četiri stuba države i treba da bude osnažena“, rekao je on.

Ostavite komentar