18.6 C
Belgrade
nedelja, 14 avgusta, 2022

ALEKSANDAR VUČIĆ: U Briselu 16 lidera govorilo o usklađivanju Srbije sa EU oko Rusije

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je na samitu lidera EU i Zapadnog Balkana, koji je održan u Briselu u petak, 16 lidera država ili vlada govorilo o neophodnosti usklađivnaja Srbije sa spoljnom politikom EU prema Rusiji.

Vučić je kazao da ne treba da „odemo u drugu krajnost“ i da „pomislimo da možemo da pronađemo zamenu za tržišta i partnere“ u Evropi, ističući da je Srbija na evropskom putu.

- Advertisement -

“Vidim da u Srbiji postoji histerija protiv EU, samo želim ljudima da kažem – lepo je to kad uz pivo gledamo TV i možemo da opsujemo, super je to, ali nemojte da smetnete sa uma da novac koji imamo, imamo zahvaljujući ogromnom broju investicija i podršci iz EU”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je dodao da 300.000 ljudi radi direktno u stranim kompanijama, a „indirektno“ 500.000, i da su bar dve trećine tih kompanija iz EU.

„Iako oni ne žele da čuju koliko je nama važno da sami odlučujemo o sankcijama i koliko su nam i Kinezi i Rusi značajni, mi nastavljamo evropski put“, rekao je Vučić.

„Ne pada mi na pamet da se bavim slučajem prisluškivanja“

- Advertisement -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da mu ne pada na pamet da se više bavi slučajem prisluškivanja, jer su taj slučaj preuzele državne institucije.

„Imam sačuvane snimke prisluškivanja, znam da su me slušali, ali mi ne pada na pamet da se time bavim, to će nadležni, za mene je taj slučaj završen“, kazao je Vučić u predsedništvu.

Takodje je ponovio da se njegov brat (Andrej Vučić) nijednom nije čuo sa vlasnikom imanja „Jovanjica“ Predragom Koluvijom.

„Kad se moj brat čuo sa Koluvijom – pa nikad, to sudski nije dokazano, tu nema ništa“, dodao je Vučić.

- Advertisement -
SourceN1
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti