ALEKSANDAR VUČIĆ: Srbija će nastaviti da prodaje oružje drugim zemljama

Obavezno pročitajte

Srbija će nastaviti da prodaje oružje drugim zemljama, bez obzira na nedavni pad ukrajinskog aviona u Grčkoj koji je nosio srpsko naoružanje za Bangladeš, izjavio je danas predsednik Aleksandar Vučić u Beogradu.

Prilikom obilaska prikaza naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije iz domaće vojne industrije, sa predsednikom Egipta Abdelom Fatahom el-Sisijem, Vučić je novinarima rekao da „ne razume pitanje zašto Srbija prodaje oružje”.

- Advertisement -

„Prodajemo da bismo imali veće plate i penzije. I nastavićemo da prodajemo, i Bangladešu i Kipru i Togou i Senegalu, svakome ko je dozvoljeni krajnji korisnik”, kazao je Vučić u Domu garde na Topčideru, gde su funkcioneri Ministarstva odbrane Srbije predstavili El-Sisiju oklopna vozila, rakete i drugo naoružanje.

Vučić je rekao da će sutra govoriti o poseti šefa mađarske diplomatije Petera Sijarta Moskvi, gde je sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom razgovarao i o mogućnosti isporuke dodatne količine ruskog gasa Mađarskoj.

„Srbija nema ništa protiv tog susreta, ali imao bih šta da kažem o onome kako su se svi odnosili prema Srbiji (kada je Lavrov trebalo da dođe u Beograd). Mi nismo deo EU i lako je dizati dreku protiv nekog za koga misle da je mali i čude se kako taj mali može da bude bezobrazan i da vodi samostalnu politiku. Može da vam smeta ta vrsta licemerja, ali morate da se naviknete na to”, naveo je Vučić, prenosi Beta.

Vučić je upitan i da li će tražiti od Moskve dodatne količine gasa pošto je Lavrov posle sastanka sa Sijartom rekao da će Rusija razmotriti mogućnost povećanja isporuke gasa Mađarskoj.

„Tražio sam dodatne količine gasa (od Rusije) i prošle godine, tražio sam više puta, nekad jesu uzeli u razmatranje, nekad nisu. Hvala im na svemu”, naveo je Vučić.

Karabin na poklon Sisiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je svom gostu, egipatskom predsedniku Abdel Fatah al Sisiju, na kraju prikaza naoružanja Vojske Srbije uručio i poklon – karabin M70, koji je proizvela naša „Zastava”.

Vučić je al Sisiju rekao da se radi o ručnom radu:

„Naročito je rezbaren za najbolje lovce i najbolje ljude”, kazao mu je predsednik Vučić, prenosi Tanjug.

On je egipatskom kolegi još jednom zahvalio na poseti Srbiji.

„I da mnogo puta dolazite u svoju novu otadžbinu”, poželeo mu je Vučić.

Na kraju prikaza, Vučić je al Sisiju pokazao i automobile Josipa Broza Tita koji se nalaze u okviru u okviru Doma garde, a među njima i Rols rojs u kome su se vozili Tito i Abdel Naser.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Specijalno tužilaštvo tzv. Kosova: Pritvorenima u današnjem incidentu zadržavanje od 48 sati

Specijalno tužilaštvo Kosova je saopštilo da je tokom današnje akcije Policije Kosova privedeno šest lica koja su učestvovala u...

Još priča na sličnu temu