ALEKSANDAR VUČIĆ: Sledi eskalacija u Ukrajini, Srbija će biti između čekića i nakovnja

Obavezno pročitajte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se u narednih pet, šest meseci očekuje eskalacija sukoba u Ukrajini, a da će se Srbija zbog geopolitičkih dešavanja naći između „čekića i nakovnja” i da će pritisci na Srbiju kada su u pitanju odnos prema Rusiji i Kosovo i Metohija biti neuporedivo snažniji.

„Predstoji nam najveća kriza u svetu od Drugog svetskog rata u pravom smislu. Ovo do sada nije bilo ništa, iako je oko 300.000 ljudi ubijeno, a proterano 9 ili 10 miliona”, rekao je Vučić za TV Prva, prenosi Tanjug.

- Advertisement -

On je napomenuo da ovo ne govori zato što misli, već zato što zna da sledi velika eskalacija, a to će se, kako kaže, na Srbiju odraziti tako što će pritisci zbog Rusije biti neuporedivo snažniji, iako su bili veoma snažni, a biće trostruko snažniji oko Kosova i Metohije.

On je naveo i da više nije jasno ko pobeđuje u Ukrajini, kao i da se pojavljuju prvi tekstovi koji postavljaju pitanje šta će se desiti ako Putin pobedi.

Kako je naveo, mnogo je teško pobediti Zapad i njihovo jedinstvo, a sada i unutar ruskog naroda postoji jedinstvo.

Vučić objavio fotografiju nedelje u okviru konkursa Najlepše…

„Sada vam je jasno da idemo u potpuni haos”, ocenio je Vučić navodeći da se tek za pet, šest meseci može desiti da neko razmišlja o zaustavljanju sukoba, a tada neće želeti da se za Srbiju traže novi uslovi, ni da dozvole Rusiji da ima uticaj na Balkanu.

„U toj poziciji Srbija će biti između čekića i nakovnja u svakom smislu. Teško za nas ko god da pobedi”, rekao je Vučić.

On je naveo da Srbija pripada retkima koji govore o miru, jer bi mir bio dobar za sve, ali da niko mir sada ne sme da pomene ni na Zapadu ni u Rusiji.

„Šta mi da radimo, mi moramo da znamo da investicije imamo sa zapada, da smo na evropskom putu, glupo je kada neki govore da to treba da otkačimo, a kukali bi za plate, kao i oni koji kažu raskinite sve sa Rusijom”, ocenio je Vučić.

On je rekao i da to ne može da bude Srbija, jer mora da se vodi računa i o duši našeg naroda ali i o finansijama i privrednom interesu. Na pitanje šta će biti ako Srbija mora da bira, Vučić je rekao da će znati kada je došao taj trenutak.

„Pustite da teramo dok možemo, znaću kad je trenutak i neću da krijem od ljudi. Znaću ja, dugo se približava, ali nema sumnje da nemao ni mesece na raspolaganju”, istakao je predsednik.

On je slikovito objasnio da ako je neko u situaciji da ima gangrenu noge, lekar mora da izabere da iseče nogu, da bi mu spasao život.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Dragan J. Vučićević zapretio štrajkom glađu ako ode u zatvor

Vlasnik i glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević rekao je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, da...

Još priča na sličnu temu