28.8 C
Belgrade
četvrtak, 30 juna, 2022

ALEKSANDAR VUČIĆ: Prodaja EPS-a je notorna laž, bio bi glup svako ko bi razmatrao tu mogućnost

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je notorna laž da se razmatra prodaja Elektroprivrede Srbije (EPS).

- Advertisement -

On je na pitanje novinara, prilikom obilaska radova na delu obilaznice oko Beograda, da li je tačno pisanje medija o nameri države da proda EPS, rekao da niko ni jednog trenutka nije razmatrao prodaju EPS-a.

„To je notorna laž. Svako ko bi u ovom trenutku razmatrao takvu mogućnost bio bi glup jer bi radio protiv interesa Srbije. Mi gledamo da kupimo elektroprivrede iz okruženja“, rekao je Vučić.

- Advertisement -

Na pitanje zašto Srbija ne kupuje gas (LNG) iz Hrvatske, Vučić je rekao da će ga kupiti kada joj se bude isplatilo.

„Zašto bi kupili nešto što je dva-tri puta skuplje. Kada nam se bude isplatilo sešćemo i razgovarati“, rekao je Vučić i dodao da ne postoji izgrađen ni konektor za taj gas.

Istakao je da Srbija nema problema kada je u pitanju doprema nafte Jadranskim naftovodom i da su „Hrvati korektni što se tiče naftovoda“.

Vučić je rekao i da će nova vlada morati mnogo da radi kako bi Srbija spremno dočekala zimu, ali se i sada radi svaki dan.

„Teku pripreme, činimo sve što možemo ali to je nemoguća borba“, rekao je Vučić.

Kako je rekao, govoreći o troškovima, „država krvari, ali naporno radimo i spremamo mnogo para za zimu, jer smo štedeli i nismo se njime razbacivali pred izbore“.

„Srbija ima, ne računajući Bugarsku, i tu smo negde sa Rumunijom, od svih ovih na prostoru bivše Jugoslavije zvanično najnižu stopu javnog duga. A u odnosu na Zapad ubedljivo nižu“, rekao je Vučić, dodajući da su to velike stvari „za budućnost naše dece“.

- Advertisement -
Source021
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti