ALEKSANDAR VUČIĆ: Predložio sam vraćanje smrtne kazne

Obavezno pročitajte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na vanrednoj konferenciji za medije da je predložio Vladi Srbije vraćanje smrtne kazne.

– Da vam kažem, ja sam jutros predložio predsednici Vlade da vratimo smrtnu kaznu, ali ona i Vlada su protiv, zbog toga što bismo bili jedini uz Belorusiju koji bismo imali smrtnu kaznu u Evropi i to ne možemo po nekim opet tim pametnim konvencijama. Nekada sam bio protiv smrtne kazne, gorko se kajem što sam imao takav politički stav – istakao je Vučić.

- Advertisement -

Upitan da li će biti uvedeno vanredno stanje, on je rekao da neće.

– Neće biti uvedeno vanredno stanje. Nije nam potrebno vanredno stanje da radimo svoj posao – rekao je Vučić i dodao da će u narednih 13 do 15 dana veći broj pripadnika MUP-a biti na ulicama jer je to taj kritičan period, što su pokazale američke studije.

Kako kaže, nakon tog perioda vraćamo se normalnom životu, ali nećemo zaboraviti strašne žrtve koje su podnete, ali ćemo da se promenimo.

– Ne treba nam oružje, trebaju nam živa, a ne mrtva deca – zaključio je Vučić.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Uhapšen srpski ratni veteran na Jarinju, po ulasku na KiM mu se gubi svaki trag!

Sinoć nešto posle jedanaest časova na administrativnom prelazu Jarinje, pripadnici šiptarske policije uhapsili su srpskog borca, koji je vozilom...

Još priča na sličnu temu