ALEKSANDAR VUČIĆ: Otići ću sledeći put u Brisel kada bude

Obavezno pročitajte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će sledeći put otići u Brisel kad bude „isporučena“ Zajednica srpskih opština.

Visoki predstavnik za spoljnu politiku Žozef Borel najavio je da će uskoro pozvati Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija u Brisel da bi razgovarali o evropskom planu za Kosovo i Metohiju.

- Advertisement -

„Moraju da mi kažu šta je smisao toga (sastanka sa Kurtijem). Ako mislite da me zovete u Brisel da me nagovorite da kažem Zajednica srpskih opština istovremeno s ne znam čim ili posle nečega, nemojte da me zovete“, rekao je Vučić na otvaranju obnovljenog hotela u Kuršumlijskoj banji.

Takođe je rekao da je „budalaština i bezobrazluk“ Kurtijeva izjava da je deset opština sa srpskom većinom u povlašćenom položaju u odnosu na druge opštine u kojima Albanci čine većinu.

„On bi hteo da poistoveti državno-pravni status Republike Srbije i onoga što on naziva Republika Kosovo. Mi imamo samo jednu temu o kojoj razgovaramo i to je jedina tema na stolu“, rekao je Vučić.

Dodao je da Kurtijevi „besmisleni trikovi“ ne prolaze kod onih koji se ozbiljno bave politikom.

Vučić: Konjufcina izjava o ZSO očekivana, čestitam im na iskrenosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je „očekivana“ izjava predsednika Skupštine Kosova i Metohije Gljauka Konjufce da Zajednica srpskih opština (ZSO) neće biti formirana i Konjufci „čestitao na iskrenosti“, jer su prištinske institucije „konačno pokazale iskrenost“.

„Konačno su bili iskreni u tome da nikada nisu, niti planiraju, da formiraju ZSO. Da vidimo šta će sada da urade Amerikanci i ostali“, kazao je Vučić na otvaranju obnovljenog hotela u Kuršumlijskoj banji i ponovio da ZSO mora da bude formirana u skladu sa Sporazumom iz Brisela.

Konjufca je u sredu izjavio da ZSO neće biti formirana i da će, u suprotnom, zajedno s građanima izaći na ulice.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Dragan J. Vučićević zapretio štrajkom glađu ako ode u zatvor

Vlasnik i glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević rekao je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, da...

Još priča na sličnu temu