ALEKSANDAR VUČIĆ OPOZICIJI: Ako hoćete izbore, dobićete ih

Obavezno pročitajte

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je na skupu „Srbija sanja i snove ostvaruje“ u Kraljevu da je najvažnije da se sačuva sloboda države i budućnost dece, da Srbija mora da ostane na evropskom putu, ali i da čuva tradicionalne prijatelje i da im ne okreće leđa kada je teško

Vučić je opoziciji poručio da „ako hoće izbore dobiće ih“, ali ih je upozorio da će ih pobediti ubedljivije nego ranije.

- Advertisement -

On je rekao da situacija u svetu iz dana u dan postaje sve teža, ratu u Ukrajini se ne vidi kraj, odnosi između velikih sila se usložnjavaju, i to između Kine i SAD, Kine i Evrope i zapadnih sila i Rusije na sve direktniji način, a ne više samo preko Ukrajine.

„Mi kao mala zemlja moramo da pronađemo svoje mesto pod suncem, da ostanemo svoji na svome, da sačuvamo svoju nezavisnost i samostalnost u odlučivanju“, rekao je Vučić.

On je istakao da Srbija najbrže napreduje u regionu, da to svi vide i da se mnogima iz okruženja to ne dopada, kao ni mnogima u svetu.

Vučić je poručio da bi bez jake vojske Srbija bila „šaka zobi koju bi pozobali“ i da mora najviše da se zalaže za mir.

Govoreći o uvođenju sankcija Rusiji, Vučić je podsetio da to od njega svi traže i da čuje i da neki iz stranke istupaju u javnost, ali da misli da je odluka o neuvođenju sankcija bila ispravna kada je doneta i da je i danas ispravna i u interesu države.

On je obećao izgradnju dijagnostičkog centra u Kraljevu, izgradnju puteva u Raškom okrugu i dovođenje velikog investitora u Kraljevo.

„Zadovoljan sam što će u Srbiji prosečna plata do 2025. biti 1.000, a prosečna penzija 450 evra, ali ne i time što će u Beogradu već u martu prosečna plata biti 1.000 evra, ali će biti niža u Kraljevu, Kragujevcu i Nišu i zato ćemo morati više da ulažemo u centralnu Srbiju“, rekao je Vučić.

Istakao je da se prethodnih dana u Srbiji čulo da to što je prihvatio u pregovorima sa Prištinom znači da će pet zemalja Rvropske unije odmah priznati nezavisnost Kosova, ali da su i Grčka i Španija potvrdile da neće menjati stav o tome.

„Postavlja se pitanje zašto morate da lažete i izmišljate. To rde jer je njihova sreća isključivo u srpskoj nesreći, jer to je jedini način da ih neko primeti na političkoj sceni. Zato se oni nadaju srpskom neuspehu“, kazao je Vučić i dodao da su to ljudi bez ideje i ideologije.

Na to su se čuli povici „Kosovo je srce Srbije“, posle čega je Vučić rekao da dobro zna „nad čim je položio zakletvu“ i o čemu mora da vodi računa, ali da isto tako zna da Srbija nema dece na bacanje, da neće da deca u ruci nose pušku, već računar, i da imaju budućnost.

Nastavljajući da govori o opoziciji, ocenio je da oni nemaju problem da sednu zajedno i da rade na „rušenju Vučića“ i sa onima koji su za nezavisnost Kosova i sa „najgorim desnim ekstremistima“.

„Možete vi mene da smenite 100 puta, ali ono što ne možete da smenite je narod, građane koji hoće normalnu i pristojnu Srbiju“, poručio je Vučić.

On je dodao da je zbog toga došao na ideju da se stvori novi pokret u kojem želi da objedini ljude koji znaju šta je ljubav prema zemlji i šta je samostalna, nezavisna i slobodarska Srbija.

„Ne moram da vam govorim koliko volim SNS, jer je ta stranka sve ovo uradila, a ne ja. SNS je vodila zemlju 10 godina i koliko god falinki pronašli, ta stranka je uradila istorijske stvari za Srbiju“, ocenio je Vučić.

Tokom skupa okupljeni u hali su uzvikivali „Aco Srbine“.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

NOLE PORUČIO: Neću da idem niz dlaku sistemu! (VIDEO)

Na konferenciji za medije na Rolan Garosu, Novak Đoković je istakao da ne želi da se menja ni da...

Još priča na sličnu temu