ALEKSANDAR VUČIĆ: Nijedna strana u ratu u Ukrajini nije ni blizu pobede

Obavezno pročitajte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je nijedna strana u ratu u Ukrajini nije ni blizu pobede.

Gostujući na TV Pink, a na pitanje šta misli o poternici koju je Međunarodni krivični sud (MKS) izdao protiv predsednika Rusije Vladimira Putina, Vučić je odgovorio da smatra da je to politički veoma loša odluka koja će koštati mnogo u životima Rusa i Ukrajinaca, ali i imati velikog odraza na ekonomiju cele Evrope.

- Advertisement -

„Moraćete da sednete sa Putinom da razgovarate, a kako da ragovarate sa njim, a da mu ovo ostavite? Kako uopšte mislite da napravite neki dogovor, a da mu to ostane kao Damaklov mač nad glavom. Zašto ste ga ograničili?”, pitao je Vučić, prenosi Tanjug.

On je istakao da je MKS preuzeo obavezu koju ne zna kako će da sprovede.

„Koliko će sve to života koštati Rusa i Ukrajinaca i svih drugih, kao i zbog lošije ekonomije u Evropi i svetu zbog takve odluke. Nemam pojma o samom slučaju, osim što mislim da je to politički loše za sve i to nisam krio od prvog trenutka”, poručio je predsednik Srbije.

On smatra da je to loša odluka za one koji su je doneli.

„Oni misle, busajući se u prsa, da su blizu pobede, a nisu. Svi su mnogo daleko od pobede. Ni Rusi nisu blizu pobede. Niko nije blizu pobede. U ratu nekada neko pobedi, a nekada svi izgube. Plašim se da će ovde svi da izgube i niko neće pobediti”, konstatovao je Vučić.

Na pitanje o formiranju prištinske tajne službe na KiM, Vučić je odgovorio da Albanci imaju svoje službe koje nisu ni malo naivne i da na ozbiljan način rade taj posao.

„Na jugu je značajna prisustvo, a pokušali su i na severu, u opštini Zubin potok i Leposavić, kupujući ljude za njihove potrebe i to nije za potcenjivanje. Mnoge druge službe postoje ovde koje deluju ofanzivno na teritoriji cele Srbije, uključujući i KiM, i tu naše službe moraju da rade značajni kontraobaveštajni posao”, rekao je Vučić.

Dodao je da sve to nije velika novost, ali i naglasio da naše službe nisu ništa slabije od ostalih u regionu.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Đukanović upoznao Vučića na stadionu: On i njegov brat su se žestoko tukli sa grupom navijača

Vladimir Đukanović, poslanik iz redova vladajuće Srpske napredne stranke, otkrio je na koji način se upoznao sa predsednikom države...

Još priča na sličnu temu