ALEKSANDAR VUČIĆ: Nije realno da Nemačka povuče priznanje tzv. Kosova

Obavezno pročitajte

DOHA – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije realno da Nemačka povuče priznanje tzv. Kosova i ocenio da će se Srbija svakako suočavati sa ne lakim pritiscima.

Na pitanje novinara da prokomentariše zahtev poslanika Alternative za Nemačku u Bundestagu koji traže od Berlina da povuče priznanje tzv. Kosova, Vučić je kazao da to nije realno, jer politiku vodi vlada Olafa Šolca, ali je za njega, kaže, važno da postoje mnogi racionalni stavovi u Evropi.

- Advertisement -

„Ali mi ćemo se svakako suočavati sa ne lakim pritiscima, ali i po tom pitanju je bilo bezbroj neistina i laži prethodnih dana, jer mnogi su bili strašno nervozni, ljuti, nadajući se da ću ja nešto da potpišem i nadajući se da će moći da kažu da je Srbija izgubila, jer oni nikada nisu bili ni zabrinuti za Srbiju već su zabrinuti za svoje fotelje i mogu li da se dočepaju tih fotelja i pune kase za koju nisu zaslužni”, rekao je Vučić novinarima u Dohi, naveo je Tanjug.

Kako kaže, najbolje mu je kada mu govore o tome da je danas situacija drugačija i da je 27 zemalja povuklo priznanje tzv. Kosova, a u njihovo vreme nijedna zemlja to nije učinila.

„Sad vi slušate te ljude koji vam sole pamet i drže predavanja pozivajući se na argumente koje smo mi stvorili, napravili i sproveli u delo i vi stanete i pitate se ko je ovde lud, o čemu se ovde radi”, prokomentarisao je Vučić.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

SPREMA SE NAPAD NA JAKOVA MILATOVIĆA!

Kako nezvanično saznajemo iz krugova jedne od bezbednosnih službi iz regiona, Jakov Milatović je ozbiljno bezbednosno ugrožen i ne...

Još priča na sličnu temu