ALEKSANDAR VUČIĆ: Ne možemo da sprečimo ulazak Kosova u Savet Evrope!

Obavezno pročitajte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju javnosti rekao je da plan za Kosovo i Metohiju nije više samo francusko-nemački, već mnogo više od toga.

Vučić je tokom obraćanja rekao da moramo da radimo i da razgovaramo sa evropskim posrednicima, kao i Albancima i da pokušamo da pronađemo što je više moguće kompromisnih rešenja u brojnim pitanjima.

– Mi ne možemo da sprečimo njihov ulazak u neke međunarodne organizacije poput Saveta Evrope, ne možemo da sprečimo ni njihov ulazak u NATO iako sam rekao da ako od nas očekuju aplauze za tako nešto, da ih neće dobiti, ali mi to ne možemo da sprečimo – kaže Vučić.

Ono što možemo je, kako kaže, da razgovaramo kako da podižemo stepen poverenja između nas i Albanaca i kako da izgradimo poziciju za neki budući dugotrajni mir.

– Pre svega mora da bude formirana Zajednica srpskih opština – kazao je Vučić.

Savet Evrope FOTO: ShutterstockSavet Evrope FOTO: Shutterstock

– ZSO nije i ne može da bude nevladina organizacija, ona ima svoja 22 principa potpisana u Briselu 2015. godine. Tu postoje ciljevi, organizaciona struktura, to govorim jer bi neki drugi da stavljaju kako treba da izgleda ZSO, a zna se kako ona treba da izgleda – rekao je Vučić, pa dodao:

– Samo želim da kažem da sada sledi velika borba za ZSO, očigledno je da će pokušavati da kažu da 21 od ova 22 ova principa nije u skladu sa ustavom Kosova i da zato neće to da urade, ali video sam odlučnost Amerikanaca po tom pitanju, verujem da će u narednim mesecima koji su pred nama konačno moći da bude završeno – dodaje Vučić.

SourceMediji

Ostavite komentar

Najnovije objave

PORUKA NEMCIMA IZ RUSKE DUME: Uništićemo vaše tenkove kao i pre 80 godina

Vjačeslav Volodin, predsednik ruske Dume, izjavio je da će tenkovi koje će Nemačka isporučiti Ukrajini doživeti istu sudbinu kao...

Još priča na sličnu temu