ALEKSANDAR VUČIĆ NA TV PINK O ODLASKU U CRNU GORU (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Predsednik Srbije Aleksandar Vućić gostujući na TV PINK rekao je da će u narednih 24 ili 36 doneti odluku o tome da li će posetiti Crnu Goru povodom situacije koja se dešava u toj državi.

- Advertisement -

” To je moja želja, da budem sa našim narodom. Predsednik sam da bih rešavao probleme i da bih bio sa našim narodom kada mu je teško. Badnji dan i Božić najradosniji su praznici, vreme za praštanje i mirenje i vreme kada treba da pokažemo jedinstvo. Ne želim da provociram, već samo da kažem da mi je drago što sam sa našim narodom”, izjavio je za Pink i navdeo da nema razlike između Srbina gde god da je i da je suština poštovati se međusobno gde god da živimo.

”Idealno je vreme da to pokažemo. Iznenađen sam histeričnom kampanjom pojedinih medija u regionu zbog najave mog dolaska. Očekivao sam to donekle od domaćih medija – kaže Vučić. Dodaje da našem narodu nikada nije bilo lako ni u Gračanici, ni u Zagrebu, ali da je njegov posao da pokaže vrstu odgovornosti i jedinstva.”

Nije želeo da komentariše pitanje mitropolita Amfilohija i ne komentariše poteze Mile Đukanovića.

”Ja sam bio kod patrijarha srpskog i ne stidim se da kažem to SRPSKA pravoslavna crkva. To SRPSKA bi mnogi da izbrišu. Zato moje najveće poštovanje ide patrijarhu Irineju. Dobio sam blagoslov od njega i bio je srećan što mislim na srpski narod u ovim teškim vremenima. Ovo nije zvanična poseta niti radna poseta. Za privatne posete nemate obavezu da se najavljujete, ali imajući u vidu trenutak u kome se sve to dešava, ja ću se svakako najaviti ako budem išao. ” , izjavio je Vučić.

O paljenju zastave ispred ambasade Crne Gore u Beogradu

”Niko vam ne ugrožava nezavisnost, ali ne uzimajte srpske svetinje. Nemojte da lažete svoj narod da vam je ugrožena nezavisnost. Te svetinje pripadaju narodu i srpskoj crkvi. Niko sinoć nije pokušao da uđe u zgradu ambasade Crne Gore, naše snage su čuvale ambasadu i bile spremne da reaguju. Crnogorski zvaničnici sada žele da glume žrtvu” , rekao je gostujući u Novom Danu. 

SourceTV PINK

Ostavite komentar

Najnovije objave

PJONGJANG: Svako mešanje u naše operacije sa izviđačkim satelitima je objava rata

PJONGJANG – Severna Koreja je danas saopštila da će svako mešanje u svoje operacije sa izviđačkim satelitima smatrati objavom rata...

Još priča na sličnu temu