ALEKSANDAR VUČIĆ: Mislio sam da viču „Vučiću, pederu“ jer navijam za Zvezdu, ali to je više kao neki folklor

Obavezno pročitajte

„Mislio sam da uvrede „Vučiću, pederu“ imaju veze sa sportom, što ne krijem da navijam za Zvezdu, ali sam shvatio da to nije to i da je povezano sa kriminalom i optužnicama protiv određenih lica.“

To je danas izjavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Advertisement -

Rekao je da fudbalski i košarkaški klub Partizan duguju državi 26 miliona evra za porez, a Crvena zvezda nešto manje od tri miliona evra.

Vučić je za televiziju Pink rekao je da je mislio da su na njegov račun dolazile uvrede jer ne krije da je navijač Crvene zvezde i taj klub ostvaruje „nešto veće uspehe“ trenutno, ali da je „shvatio da to nije to“.

Pa se pitate šta sam kriv? Onda shvatite da to ima veze i sa kriminalom i sa optužnicama protiv određenih lica i onda se ne sekirate više zbog toga. Vidim da mu ‘Vučiću pederu’ dođe kao folklor„, istakao je on.

Vučić je rekao da „u tim njihovim medijima, koji su građanske orijentacije, proevropske“ govore da je izdajnik, jer misle da će spustiti SNS sa 45, 46 odsto na 35 odsto.

Glasovi bi se prelili desničarima, da nemamo većinu i da nas svi ucenjuju i Srbija bi de fakto izgubila nezavisnost i samostalnost u odlučivanju. Pogrešili su – uspeli smo da odbijemo sve te napade„, rekao je Vučić.

On je ponovio svoj stav da je Srbija pogrešila što je odustala od rudarenja litijuma, ocenjujući da je „izgubila pet godina u razvoju“.

Svi su mislili da sam lud zato što sam pričao o litijumu. I dalje tvrdim da smo napravili grešku, procvetala bi nam zapadna Srbija. Imali smo ‘belo zlato’ i čak sutra da Vlada Srbije promeni odluku, a neće, izgubili smo pet godina„, naveo je Vučić.

On je podsetio da se 3. aprila navršava godinu dana od kako Srbija nije uvela sankcije Rusiji i, uprkos pritiscima, tu odluku nije promenila jer „ima politiku“. 

Ostavite komentar

Najnovije objave

Uhapšen novinar – hteo da objavi dokumenta dobijena od Cvijana

Novinar Domagoj Margetić uhapšen je noćas na graničnom prelazu Batrovci, objavljeno je na Tviteru. Pored informacije da je Margetić priveden,...

Još priča na sličnu temu